JOVIĆA ŽELJNO IŠČEKUJU: U petak ozvaničenje saradnje srpskog napadača i Fiorentine

G. KELIĆ

06. 07. 2022. u 18:59

DUGO je bilo povuci-potegni na relaciji Madrid - Firenca, ali je na kraju, čini se, pronađen zajednički jezik, pa sada ostaje još da se samo stisne ruka i zvanično obelodani prelazak Luke Jovića iz Reala u Fiorentinu.

ЈОВИЋА ЖЕЉНО ИШЧЕКУЈУ: У петак озваничење сарадње српског нападача и Фиорентине

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Kako italijanski mediji javljaju pod vinjetom ekskluzivno, srpski centarfor bi već sutra trebalo da stigne na Apenine, uradi lekarske preglede, stavi potpis na dvogodišnju saradnju sa "violom" i odmah se priključi novim saigračima.


Generalno, uzduž i popreko cele Italije vlada veliko uzbuđenje za dolazak momka kojeg je "kraljevski klub" 2019. godine platio Ajntrahtu čak 63 miliona evropskih novčanica. U Fiorentinu pak dolazi za džabe i platu u iznosu od 2,5 miliona evra po sezoni, s tim što su Madriđani zadržali 50 odsto od naredne prodaje.

Uvereni su čelnici slavnog kluba da bi srpski reprezentativac mogao da "prodiše" na "čizmi" i vrati se u nekadašnju golgetersku formu. Pritom, konkurencija u napadu će mu biti samo Brazilac Artur Kabral.

- Ako vas kupi Real Madrid, to nije slučajno. Možda je platio cenu tako visokom skoku u karijeri. Konkurencija u vidu Kabrala će biti dobra za obojicu, iako verujem da će Brazilac na početku biti u prednosti. Očekujem dobre stvari za Fiorentinu od Jovićevog dolaska - uveren je bivši italijanski napadač Frančesko Flaki.

Uporedo sa dolaskom Jovića, odlazni let iz Firence će hvatati Nikola Milenković.

Dugogodišnji stub Fiorentinine odbrane će, gotovo izvesno, posle pet sezona napustiti klub, koji mu se zahvalio na odanosti svih ovih godina, ali i džentlmenskom maniru po kojem je lani potpisao novi ugovor, zbog čega će Fiorentina sada biti u prilici da zaradi na njegovom transferu (odredila obeštećenje od 15 miliona evra).

Konkretna imena novih poslodavaca se još ne pominju, deluje da Milenković čeka rasplet u drugim ekipama, pre svega Interu, Milanu i Juventusu, dok se tiho pominje i Atletiko Madrid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima