U SUSRET EL KLASIKU: Prva utakmica i glavobolje za trenera Real Madrida

Novosti online

23. 07. 2022. u 08:56

U NEDELjU u pet sati ujutru prema centralnoevropskom vremenu u Las Vegasu odigraće se prijateljska utakmica između fudbalskih klubova Real Madrid i Barselona.

У СУСРЕТ ЕЛ КЛАСИКУ: Прва утакмица и главобоље за тренера Реал Мадрида

Foto: EPA

Pripreme za El Clasiko, bez obzira na to što se radi o prijateljskom meču, važan su trenutak za obe ekipe. Igrači žele pokazati da imaju prednost nad svojim suparnicima i podići moral pre službenog početka sezone.

Za Katalonce se očekuje da će Robert Levandovski debitovatii i formirati novi napad uz Rafinju i Ansua Fatija. Dok sa druge strane, Real Madrid će se osloniti na dve nove akvizicije, Antonija Ridigera i Aurelijena Čuamenija.


Ipak, za stratega na klupi "kraljevića" Karla Ančelotija situacija nije idealna. 
Ferland Mendi i Eden Mišel Azar su imali zdravstvene probleme na početku priprema, ali su konačno odradili trening bez većih poteškoća i očekuje se da će biti na terenu za utakmicu protiv najvećeg rivala.

S druge strane, Dani Karvahal je imao bolove u stopalu i nije ostao do kraja treninga. Španski mediji prenose kako on neće biti u stanju da odigra ovu utakmicu.

Na turniru u Americi Real će odigrati tri prijateljske utakmice. Nakon Barse slede mečevi protiv Kluba Amerika i Juventusa.

Italijanski stručnjak nedavno je govorio za španske medije i izjavio kako Real Madrid neće kupovati više igrača u aktualnom prelaznom roku.

Inače, La Liga počinje 14. avgusta, a u prvom kolu prvak Real Madrid gostuje kod Almerije, dok će Rajo Valjekano ugostiti Barselonu.

Pre toga će  Real 10. augusta igrati evropski Superkup u kom će mu rival biti Ajntraht iz Frankfurta.


BONUS VIDEO: "Petarda" na Marakani
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)