BASNOSLOVNE PLATE SRPSKIH FUDBALERA: Vlahović rekorder Italije! Cecin zet najplaćeniji Srbin u Španiji, Joviću tri puta manje nego u Realu

Novosti online

26. 07. 2022. u 18:40

SPECIJALIZOVANI sajt koji se bavi finansijama svih klubova u Evropi je nastavio da objavljuje plate fudbalera u najboljim ligama svetu.

БАСНОСЛОВНЕ ПЛАТЕ СРПСКИХ ФУДБАЛЕРА: Влаховић рекордер Италије! Цецин зет најплаћенији Србин у Шпанији, Јовићу три пута мање него у Реалу

FOTO: Photo joiner

Portal "Kapolodži" objavio je zvanične bruto zarade svih igrača, a naravno tu su i informacije o srpski fudbalerima.

Očekivano, najplaćeniji je as torinske "stare dame", Dušan Vlahović, koji je rekorder po primanjima u celokupnoj Seriji A.

Naša zemlja može se pohvaliti da je njen predstavnik najplaćeniji u još jednoj zemlji bogate fudbalske tradicije - Holandiji.

Reputacija Dušana Tadića obezbedila mu je zvanje najbogatijeg u "zemlji vetrenjača", čime se sjajni vezista Ajaksa našao odmah iza Vlahovića, na rang listi najplaćenijih Srba. Sledi Aleksandar Mitrović i njegova plata u Fulamu, te Filip Kostić u Ajtranhtu... 

Foto AP

Ali valja se uveriti u sve detalje basnoslovnih ugovora srpskih "orlova", od kojih će vam se zavrteti u glavi...

LA LIGA


Kada je reč o srpskim fudbalerima, na vrhu liste je prvotimac Sevilje Nemanja Gudelj, kome na račun svake nedelje legne 50.769 evra (2.640.000 evra godišnje). Za mesec dana iskusni vezista zaradi više od 200 hiljada evra, sasvim dovoljno za jedan luksuzan "stančić" u Beogradu.

foto: EPA

Odmah iza njega je fudbaler Hetafea Nemanja Maksimović, čija plata na nedeljnom nivou u iznosi 40.000 evra, što ga dovodi do cifre od preko 2.000.000 evra za godinu dana.

Ostali srpski fudbaleri imaju znatno manja primanja. Marko Dmitrović u Sevilji zarađuje 950 hiljada evra godišnje , Uroš Račić je na cifri od 880 hiljada evra, a Darko Brašanac 770.000.

SERIJA A 


Najplaćeniji Srbin na "čizmi", a ujedno i najplaćeniji fudbaler u čitavoj ligi jeste Dušan Vlahović, koji na nedeljnom nivou inkasira 249,231 evra. Ova vrtoglava suma deluje još neverovatnije kada se baci pogled na godišnju zaradu, koja iznosi neverovatnih 12.960.000 evra

FOTO: AP

Odmah do njega su njegovi saigrači iz Juventusa Vojčeh Šćesni i Leonardo Bonući sa identičnih 231.538 evra na nedeljnom nivou, a potom slede Lautaro Martinez, Marcelo Brozović i Aleks Sandro sa 213.654...

Iako manje zarađuju, ostali Srbi takođe imaju pozamašne plate, pa tako i Sergej Milinković Savić ubira šestocifren iznos na nedeljnom nivou (114.038 evra), dok Nikola Milenković u Fiorentini za 12 meseci inkasira 4.630.000 evra.

PREMIJER LIGA

Za razliku od neke bliže, a i dalje budućnosti, Srbija ima svega dva predstavnika u najkvalitetnijoj ligi sveta. Najveća primanja očekivano ima Aleksandar Mitrović.

Kapiten Fulama i jedan od najboljih golgetera na ostrvu ima važeći ugovor, prema kome bi trebalo da još najmanje četiri godine provede na "Krejven kotidžu".  Na godišnjem nivou, najbolji strelac u istoriji naše nacionalne selekcije inkasira 3.120.000 funti, tačnije 60.000 funti nedeljno. 

Tanjug/AP

Sa druge strane, Luka Milivojević ima platu 45.000 funti nedeljno u Kristal palasu, ali se šuška da bi stameni vezista mogao da se pridruži Mitroviću u Fulamu, budući da nije u planovima Vijere, ali da želi da ostane u Londonu. 

BUNDESLIGA


Maestralni Filip Kostić najplaćeniji je srpski fudbaler u Bundesligi. Agilni Kragujevčanin u Ajntrahtu na nedeljnom nivou zarađuje nešto manje od 52.000 evra, dakle - 2.700.000 evra godišnje.

Ipak, njegova primanja će se gotovo sigurno promeniti u narednom mesecu, budući da će ili produžiti ugovor i ostati u Frankfurtu, ili poći putem Premijer lige i obući dres Vest hema.

Tanjug/AP

Sasvim je Izvesno da će u oba slučaja dobiti povećanje plate, zasluženo, s obzirom kakva je izdanja pružao u dresu bundesligaša. 

Drugi po plaćenosti je štoper Miloš Veljković koji u Verderu iz Bremena ima ugovor na još tri sezone. Defanzivac zarađuje oko 920.000 evra godišnje, što je nešto više od 17.000 evra nedeljno.

Informacija o plati Miloša Pantovića u Union Berlinu ne postoje, dok Erhan Mašović u Bohumu zarađuje 12.308 evra nedeljno. 


BONUS VIDEO: "Petarda" na Marakani
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja