JUGOSLOVENSKI FUDBAL JE U NOKDAUNU: Čak 11 predstavnika bivše zemlje je završilo učešće u Evropi

Novosti online

29. 07. 2022. u 09:17

ČAK 11 fudbalskih klubova sa prostora bivše Jugoslavije ispalo je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

ЈУГОСЛОВЕНСКИ ФУДБАЛ ЈЕ У НОКДАУНУ: Чак 11 представника бивше земље је завршило учешће у Европи

FOTO: FK Radnički Niš

Naš predstavnik Radnički iz Niša triput je vodio, ali je ostao bez trećeg kola kvalifikacija jer je posle 2:2 na Malti, odigrao sa Gzirom 3:3 na svom terenu posle produžetaka (1:1, 2:2), a zatim je vrlo buran meč na "Čairu" odlučen jedanaestercima - 1:3 u korist gostiju.


Čukarički je prošao dalje savladavši Rasing Luksemburg, a Crvena zvezda i Partizan tek počinju takmičenje u Evropi.

Mostarski Velež šokirao je navijače ispadanjem od malteškog Hamruna koji je s dva puta po 1:0 pobedio BiH predstavnika. Ispala je i Tuzla Siti, ali je taj klub svakako bio veliki autsajder protiv holandskog AZ-a. Zrinjski je jedini klub iz Bosne koji je ostao u Evropi.

Slovenci su doživeli pravi debakl jer su im ispala tri predstavnika. Olimpija (od rumunskog Sepsija), Koper (od Vaduca iz Lihtenštajna) i Mura (od irskog Sent Patrika). Maribor je jedini preostali slovenački klub u evropskim takmičenjima, koji će igrati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.
 

Najneočekivaniji je poraz Osijeka koji je na svom terenu izgubio 0:2 i ispao od kazahstanskog Kizilžara, 12.  ekipe kazahstanskog prvenstva. Takođe, od hrvatskih klubova ispala je i Rijeka, ali od švedskog Đurgardena koji je u Hrvatskoj slavio sa 2:1, a u revanšu pred svojim navijačima sa 2:0. U Ligi konferencija njih će sada predstavljati samo Hajduk, a zagrebački Dinamo će igrati treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Brejdablik sa Islanda izbacio je crnogorsku Budućnost, a Sutjeska iz Nikšića ispala je od KI-ja, kluba s Farskih ostrva, pa su svi crnogorski klubovi završili sa Evropom.

Makedonija GP očekivano je izgubila od CSKA iz Sofije, ali Makedonci i dalje imaju dva predstavnika u takmičenjima na "starom kontinentu" - Škupi u Ligi Evrope i Škendiju u Ligi konferencija.


BONUS VIDEO: Euforija na Čairu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)