ODE ZVEZDA NA PLUS SEDAM: Radnik ispraćen u Surdulicu sa šest golova u mreži Ranđelovića (FOTO/VIDEO)

O. M.

29. 07. 2022. u 20:29 >> 23:15

FUDBALERI Crvene zvezde odigrali su solidno prvo i spektakularno drugo poluvreme utakmice prtotiv Radnika i sa šest golova ispratili goste nazad u Surdulicu - 6:0 (1:0).

ОДЕ ЗВЕЗДА НА ПЛУС СЕДАМ: Радник испраћен у Сурдулицу са шест голова у мрежи Ранђеловића  (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Zvezda je sa nova tri boda i uz nestvarnu gol razliku od 17:1 stigla do plus sedam bodova prednosti nad večitim rivalom Partizanom već posle četiri kola u Mocart bet Super ligi Srbije.

Radniku se o glaavu obilo što ima mali broj igrača u rotaciji, što je posle utakmice i potvrdio trener gostiju.

- Dobro smo ušli u utakmicu, onda imali nekih 15 minuta relapsa. U drugom poluvremenu smo pojačali ritam. Sa drugim delom sam prezadovoljan, hvala navijačima za ambijent, a u sredu će nam trebati ogromna podrška - rekao je Dejan Stanković posle utakmice, dodavši da će tek od sutra razmišljati o narednom protivniku Pjuniku.

DRUGO POLUVREME 6:0 (1:0)

84' - Bukari kao šlag na tortu briljantnim prodorom postiže šesti gol. Potpuno se raspala igra Radnika u drugom delu, gosti su sasvim solidno odigrali u prvih 45 minuta.

 

83' - Penal za Zvezdu! Hodžić je srušio Mustafu koji je bio u naletu. Najstrožu kaznu izvešće Kanga.

81' - Radnik propušta jedinu šansu za gol u drugom delu. 

78' - Izlaze strelci drugog i trećeg gola za Zvezdu. Kataija menjnja Sanogo, a Kangvu Mustafa.

 

4:0 - Pavkov! Akciju je sa leve stane započeo večerašnji slavljenik Rodić. Poslao je loptu iza leđa odbrane gostiju, Ivanić je pametno utrčao i zatim uputio milimetarski precizan centaršut kojim Pavkova dovodi do petog pogotka u sezoni.

71' - Konačno je Katai krunisao dobru igru. Posle dve prečke pogodio je i mrežu. Lopta je do njega stigla posle novog šuta Kangve i odbijanja od stative.

 

63' - Kakav gol Kangve! Nagovestio je ovako nešto početkom utakmice, kada je već posle prvog kornera pokušao sa distance, ali sada je bio mnogo precizniji. Dobio je loptu na ivici kaznenog prostora od raspoloženog Ivanića, napravio dva driblinga a onda raspalio po lopit i zakucao je u mrežu. Ranđelović ništa nije mogao da uradi.

61'- U igru je ušao Milan Pavkov i prilikom prvog kontakta sa loptom propisno se obrukao. Zapravo, nije ni bilo kontakta sa loptom jer je Pankov "promašio ceo fudbal".

58' - Pešić sa ivice peterca pokušava, ali Ranđelović uz pomoć jednog defanzivca Radnika sprečava gol. 

56'- Katai i Ivanić kombinuju a pokušaj Magika prosleđuje Ranđelović u korner. 

55' - Pokušao je Milunović posle kornera i podsetio na svoj prvi mandat u crveno-belom kada je često znao da pogodi mrežu posle prekida. Ovaj put šutirao je pravo u ruke večeras odličnog Ranđelovića.

52'- Svašta se dešavalo ispred goal Ranđelovića, nekoliko puta su opasno ugrozili njegovu mrežu igrači Zvezde, opet se zatresla i prečka (Opet Katai), ali mreža je ostala mirna.

50' - Žuti karton dobio je Stefan Mitrović zbog simuliranja u petercu Radnika. Deluje da je Delibašić bio u pravu kada je kaznio mladog fudbalera.

46'- Počelo je drugo poluvreme, Zvezda je krenula sa centra i biće to peti korner za domaćine. Usledio je novi udarac iz ugla za crveno-bele ali bez opasnosti po gol Radnika.

FOTO: M. Vukadinović

 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Posle prvih 45 minuta Crvena zvezda zasluženo vodi. Jedini gol postigao je Ivanić na fenomenalnu asistenciju Pešića. Mogao je u završnici prvog dela da udvostruči prednost Katai koji je pogodio prečku, a imao je i Radnik svoje prilike. 

Zvezda sa 62 odsto poseda lopte i 8:4 u šutevima na gol dominanta u prvom delu koji je, podsetimo, kasnio zbog nestanka struje na "Rajku".

 

PRVO POLUVREME 1:0 (Ivanić 12')

45' - Igraće se tri miinuta nadoknade...

44' - Katai pogađa prečku, nakon što se lepožm varkom oslobodio Stojanovića, a Kangvu je odbijena lopta iznenadila pa nije uspeo da je najbolje zahvati glavom. 

 

38' - Borjan je bio prinuđen na paradu ali je sjajno intervenisao. Štoper Radnika Jokić odlično je iskoristio centaršut iz kornera. S druge strane je izveden novi udarac iz ugla i opet je Borjan bio na mukama, posle pokušaja Bogdanovića, ali ostalo je 1:0.

36' - Žuti karton dobija Ignjatović.

31' - Ranđelović je krajnjim naporom, nogom, uspeo da zaustavi pokušaj KAtaija, ali i da je lopta ušla u mrežu gol sasvim sigurno ne bi bio priznat jer je napadač Zvezde bio u ofsadu u začetku akcije.

29' - Rodić je po zemlji sa levog krila pronašao Pešića, ali Jokić je zasmetao napadaču crveno-belih pa i dalje nema drugog gola.

28' - Hodžić je pogrešio, dodao loptu do Ivanića koji je bio u izglednoj poziciji, ali na vreme je istrčao Ranđelović i sprečio novi gol.

24' - Mitrović centrira sa desnog krila a Pešić "prima" loptu rukom, što se Delibašić primetio i dosudio slobodan udfarac za Radnik.

23' - Treći korner za Zvezdu izveo je Kanga, a Pešić je pokušao sa prve stative, ali nije dovoljno dobro zahvatio loptu glavom.

 

IPAK JE GOL! Zvezda vodi golom Ivanića na asistenciju Pešića. Usporeni snimak pokazuje da je VAR doneo ispravnu odluku.

FOTO: M. Vukadinović

12' - Zatresla se mreža gola Radnika, ali Delibašić je digao ruku i to je ofsajd. Ipak će VAR odlučivati...

10' - Katai šutira veoma blizu leve stative. Pronašao je jedinu putnju lopti kroz šumu Radnikovih igrača, ali ostaje nepromenjen rezultat.

7' - Pešić je pao u kaznenom prostoru, ali Delibašić samo odmahuje rukom.

FOTO: M. Vukadinović

5' - Pokušali su da iskombinuju Katai i Rodić, ali Ranđelović hvata loptu.

2' - Prvi korner na utakmici izvela je Zvezda. Lopta se odbila do Kangve koji je pokušao iz velike daljine, bez opasnosti po gol Ranđelovića.

1' - Počeo je meč. Sa centra su krenuli gosti, ali brzo je domaći tim došao do poseda.

Milan Pavkov je pre početka utakmice dobio nagradu od 50.000 dinara koju je napadač Zvezde prosledio u humanitarne svrhe. 

Crvena zvezda - Radnik 4:0

/Ivanić 12', Kangva 63', Katai 71', Pavkov/

Stadion: Rajko Mitić, 6.000 gledalaca

Sudija: Marko Delibašić. 

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Milunović, Dragović, Rodić - Kanga, Kangva - Mitrović, Ivanić, Katai - Pešić (od 61' Pavkov). 

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović - Hodžić, Ignjatović, Jokić, Stojanović –Oreščanin, Medić – Bogdanovski, Babić, Spasić – Bogdanović.

 

STRUJA SE VRATILA

Ponovo ima struje, očekuje se da utakmica uskoro počne. Fudbaleri Radnika nisu izlazili na teren pre nestanka struje pa će pauza verovatno potrajati još desetak minuta.

FOTO: M. Vukadinović

NESTALA STRUJA NA "RAJKU"

Nepunih 15 minuta pre početka utakmice, na stadionu Rajko Mitić nestalla je struja. Možemo samo da čekamo i da vidimo koliko će ovo uticati na početak utakmice.

FOTO: M. Vukadinović

 

SASTAVI - Milunović i Pešić "ponovo debituju"

Trener crveno-belih Dejan Stanković u četvrtak je najavio da će se u timu naći povratnici Milunov ić i Pešić, a to se i ostvaruje, potšo su obojica u prvih 11. Pored njih tu je i jedan pravi novajlija, Stefan Mitrović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Milunović, Dragović, Rodić - Kanga, Kangva - Mitrović, Ivanić, Katai - Pešić. 

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović - Hodžić, Ignjatović, Jokić, Stojanović –Oreščanin, Medić – Bogdanovski, Babić, Spasić – Bogdanović.

 

UOČI MEČA

"Crveno-beli" će želeti da se revanširaju Surduličanima za prošlu sezonu, u kojoj su jedini poraz doživeli upravo od njih, a ukupno im je Radnik u dva meča "otkinuo" pet bodova.

- Radnik je prošle sezone igrao organizovan fudbal, dosta čvrsto iza lopte, sa fenomenalnom ofanzivnom tranzicijom gde su iskoristili sve vrline koje su imali. Nisu zadovoljni kako su počeli sezonu, došlo je do promene trenera, što verovatno dosta toga remeti u njihovim redovima. Ipak, očekujem organizovanu igru iza loptu i pokušaj da nas kroz kontre i polukontre ugroze. To je nešto na šta nailazimo u prvenstvu stalno, pogotovo kad igramo na Marakani - rekao je uoči meča trener Zvezde Dejan Stanković. 

Klub iz Surdulice je u dosadašnjem delu sezone osvojio samo jedan bod, dok Zvezda u dosadašnjem toku prvenstva ima maksimalan učinak od devet bodova.

Imajući u vidu da je Partizan doživeo poraz u Novom Pazaru, crveno-beli imaju priliku da se pobedom odvoje na plus sedam večitom rivalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)