OD TONIJA ADAMSA DO GRANITA DŽAKE I... Nastavlja li se prokletstvo kapitenske trake Arsenala?

Novosti online

30. 07. 2022. u 18:36

FUDBALSKI klub Arsenal je svakako tim koji može da se pohvali da je, u svojoj (relativno) novijoj istoriji, imao nekoliko lidera koje bi poželeo svaki drugi premijerligaš. Ipak, kada se pogleda celokupna slika, kako jedan tim stigne od tačke u kojoj kapitensku traku nosi jedan Toni Adams, do tačke gde Granit Džaka postaje čovek sa trakom oko ruke?

ОД ТОНИЈА АДАМСА ДО ГРАНИТА ЏАКЕ И... Наставља ли се проклетство капитенске траке Арсенала?

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Prosto neverovatno deluje da je slavni klub iz prestonice uspeo toliko puta da loše proceni ko će biti lider "topdžija" na terenu.

Nakon što su ih izdali gotovo svi koji su imali tu privilegiju da budu kapiteni, počevši od Robina van Persija koji je navukao gnev navijača i od ikone kluba postao najomraženija ličnost zapadnog Londona, usledio je niz grešaka.

FOTO: EPA

Valja početi od čuvenog Vilijama Galasa. Osim što je u klub pristigao iz Čelsija, ljutog rivala, a već tada je bilo jasno da navijači ni pod koju cenu ne bi voleli da on postane kapiten, usledila je čuvena scena sa sedenjem na terenu, nakon remija sa Birmingemom. Čak ni to nije bilo dovoljno, već je nekoliko meseci nakon tih događaja odlučio je da vređa saigrače, što je bila kap koja je prelila čašu kod Arsena Vengera.

Fijasko se potom nastavio. Loran Košelni nasledio je Galasa, ali je odbio da ode na pripreme kluba i zahtevao da mu se dozvoli da pređe u redove francuskog Bordoa.

Neposlušnost i kontroverze okruživale su i još jednog kapitena Arsenala, Granita Džaku. Momak koji igra pdo zastavom Švajcarske, doslovno se posvađao sa navijačima i bacio traku na travu, verovatno najbolje oslikavši tada stanje u fudbalskom klubu Arsenal.

Bacio je traku koju su nekad nosili legende poput Adamsa, Vijere i Tijeri Anrija.

FOTO: EPA

Najsvežiji primer toga kako veliki novac i određen tip mentaliteta kod čoveka može da bude smrtonosna kombinacija, bio je Pjer Emerik Aubamejang.

Sve je bilo u najboljem redu do potpisivanja tog novog famoznog ugovora, a od tog momenta je bolje da ni ne opisivati partije koje je pružao Auba na terenu, a kamoli ponašanje van istog.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Sada je došlo vreme da se neke stvari promene...

Norveški vezista Martin Edegard novi je kapiten fudbalera Arsenala, saopštio je danas londonski klub.

Odluku da Edegard ponese kapitensku traku doneo je trener "tobdžija" Mikel Arteta, a odobrili su je čitav tim i uprava kluba.

Mikel Areta foto: EPA

Edegard je za Arsenal odigrao 60 utakmica i postigao devet golova, otkad je u januaru 2021. stigao u London iz Real Madrida.

Norvežanin je za Arsenal najpre igrao na pozajmici, a u avgustu prošle godine klub sa Emirejtsa otkupio ga je od španskog giganta za sumu od 35 miliona evra.

Edegard je od marta 2021. kapiten reprezentacije Norveške.

Foto: FK Arsenal

Svojevremeno je važio za jednog od najvećih fudbalskih talenata na svetu, što je nateralo Real Madrid da ga otkupi od Stromsgodseta, kao šesnaestogodišnjaka, za sumu od tri miliona evra.


BONUS VIDEO: Majstorija Kataija
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)