PARTIZAN MOŽE NA UKRAJINCE: Zvezdu u Ligi Evrope eventualno čeka stari dužnik

Александар Илић
Aleksandar Ilić

02. 08. 2022. u 12:00 >> 13:25

FUDBALSKI klub Partizan dobio je protivnika u plej-ofu Lige Evrope, a za to im je potrebno da pobede AEK, dok će Crvena zvezda u slučaju neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona imati mogućnost da igra protiv starog znanca.

ПАРТИЗАН МОЖЕ НА УКРАЈИНЦЕ: Звезду у Лиги Европе евентуално чека стари дужник

Foto: N. Paraušić

Mečevi se igraju 18. i 25. avgusta, dan kasnije žrebaće se grupna faza. Srpski timovi su dobili protivnike, ukoliko se Crvena zvezda ne plasira u plej-of Lige šampiona, igraće protiv boljeg iz duela Šerif-Viktorija, dok Partizan ukoliko pobedi AEK igra protiv Dnjepara.

Zanimljivo je da je Crvena zvezda prošle godine od Šerifa eliminisana u kvalifikacijama za Ligu šampiona, te bi eventualni susret ovih timova bio prilika Zvezdi da se revanšira timu iz Tiraspolja.

FOTO: Printskrin/UEFA

13:17 - Ludogorec/Dinamo - Bodo/Glimpt/ Žalgiris

13:16 - Crvena zvezda / Pjunik - Šerif/ Viktorija

13:15 - Karabag/Ferencvaroš - Šamrok Rovers / Makabi Haifa/Apolon Limasol - Olimpijakos/Slovan

13:14 - Malme/Dudelanž - Sivaspur

13:13 - Linvfild/Cirih - Midlotian - Maribor/Helsinki Silkeborg

13:11 - Gent - Omonija/ Austrija/Fenerbahče

13.10 - Dnjepar - Partizan/AEK

13.00 Počeo je žreb, parove izvlači Tom Barlov.

Satnica održavanja biće određena nešto kasnije. Timovi iz Azerbejdžana i Jermenije ne mogu biti izvučeni jedni protiv drugih.

Grupe su podeljene u četiri prioritetne grupe, crno-beli su u trećoj grupi.

UOČI ŽREBA

UEFA je odredila grupe timova pred žrebanje, u prvoj su mogući protivnici Partizana, a podsetimo, za to je potrebno da pre toga budu bolji u dvomeču protiv AEK-a iz Larnake, dueli se igraju 4. i 11. avgusta.

UEFA je odredila grupu timova pod nazivom „Prioritet 1“ u kojoj je sedam klubova, ali Omonija, budući da je sa Kipra, neće moći da se ukrsti sa parom AEK – Partizan. 

Potencijalni rivali na poslednjem stepeniku pred Ligu Evrope su Gent (Belgija), Austrija iz Beča, Harts (Škotska), Sivaspor (Turska), Dnjepar (Ukrajina) i Silkeborg (Danska).

I po koeficijentu i po učinku na evropskoj sceni u prethodnim sezonama, jasno je da je za izbegavanje belgijski Gent sa kojim su crno-beli odmerili snage prošle jeseni u grupnoj fazi Lige konferencija, a među poželjne rivale svakako ne spada ni Austrija iz Beča.

BONUS VIDEO: DIBALA GROZNICA: Spektakularan doček za novog fudbalera Rome

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku