"MALO NA RUKE, MALO NA ISKUSTVO": Javio se Mitrović i objasnio kako je uništio Liverpul

Novosti online

06. 08. 2022. u 19:58

FUDBALSKI reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović izjavio je danas posle postignuta dva gola u remiju Fulama i Liverpula (2:2) u prvom kolu Premijer lige da žali za trijumfom, ali da će londonski tim ove sezone biti iznenađenje u šampionatu Engleske.

МАЛО НА РУКЕ, МАЛО НА ИСКУСТВО: Јавио се Митровић и објаснио како је уништио Ливерпул

FOTO: Printskrin/Arena sport

- Da nas je neko pre utakmice pitao da li bismo bili zadovoljni bodom, sigurno da bismo bili. Međutim, ako posmatramo da jeste dobar rezultat, ostaje i gorak utisak, jer smo dva puta vodili, primili naivne golove. Možemo da kažemo da smo ispustili dva boda danas... Uzeli smo bod i idemo dalje - rekao je Mitrović za "TV Arena sport".

Napadač Fulama potom je opisao prvi gol kod kog je nadvisio desnog beka Liverpula Trenta Aleksander-Arnolda.

- Znam kako Keni centrira, ostavio sam prostor, znao sam da će lopta da bude malo viša, da ću imati vremena da je napadnem. Bio je lep tajming, malo sam se poslužio rukama, malo i iskustvom. Hvala bogu, završila je u mreži - izjavio je srpski fudbaler.

FOTO: Tanjug/AP

Prvi put se u Premijer ligi dogodilo da neko predribla štopera Liverpula Virdžila van Dajka i da Holanđanin posle toga napravi penal. Zasluge Aleksandra Mitrovića.

- Mislim da sam bio u poziciji da ga napadnem. Krenuo je da se povlači u šesnaesterac, bio je pravi momenat da ga napadnem, da probam da ga varkom tela izbacim. Pomerio sam loptu, krenuo je da udari loptu, zakačio me po kolenu, osetio sam kontakt, pao sam i mislim da je, na kraju krajeva, bio penal. Nadam se da ću nastaviti da dajem golove iz penala, videćemo, osećam se lepo, komforno, vežbam svakodnevno penale. Dok je tako nastaviću da šutiram - opisao je duel s Van Dajkom i gol sa bele tačke Mitrović.

FOTO: Tanjug/AP

Glavni cilj Fulama biće opstanak u elitnom rangu engleeskog fudbala, ali napadač "orlova" kaže da on i njegovi saigrači mogu više od toga.

- Glavni cilj kad se uđe u Premijer ligu da se prvih godinu, dve ostane, a onda polako... Sve preko toga je veliki plus. Jeste u prethodnom periodu bilo drugačije, ali mislim da je ovo drugačija ekipa, sa drugim trenerom, drugačijim mentalitetom. Imamo dosta samopouzdanja, tim hoće da se takmiči sa svima. Ako su bolji, na kraju im pružiš ruku. Verujemo u sebe, imamo ljude koji veruju u nas i u ono što radimo na treningu, mislim da ćemo ove sezone biti veliko iznenađenje za sve - zaključio je Mitrović.

BONUS VIDEO: DIBALA GROZNICA: Spektakularan doček za novog fudbalera Rome

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)