SKANDALOZNA ODLUKA FS BiH: Banjalučki Borac kažnjen zbog podsećanja navijača na zločine počinjene u "Oluji"

Novosti online

11. 08. 2022. u 20:10

NAVIJAČI Borca iz Banjaluke su prošlonedeljnu godišnjicu zločinačke ustaške operacije Oluja obeležili isticanjem transparenta na kome su napisali "Rastu neki novi Srbi kao ljuta guja, skupo će vas koštati Bljesak i Oluja", kao i više manjih na kojima su prikazali brojeve proteranih i ubijenih ljudi, kao i brojke srušenih i spaljejnih, kuća, spomenika i pravoslavnih hramova. To podsećanje na ovaj ratni zločin bez kazne nekome u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine nije se svidelo.

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА ФС БиХ: Бањалучки Борац кажњен због подсећања навијача на злочине почињене у Олуји

FOTO: Printskrin

Klub iz Premijer BiH kažnjen je sa 3000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 180.000 dinara, a sankcije prete i službenim licima na susretu, potpredsednik Disciplinske komisije FS BiH Nermin Kljajić, potvrdio je za portal Klix.ba.

Inače, utakmica se igrala na stadionu Mlakve u Novom Gradu jer je stadion Borca pod rekonstrukcijom.

Mahom na traktorima, poneki i peške, u pratnji roditelja, baka i deka, meštani su sa najosnovnijim stvarima, prevoznim sredstvima koja su imali, krenuli da se iseljavaju, a na putu ka Srbiji i Republici Srpskoj izbegličke kolone su stalno napadali hrvatska artiljerija i vojno vazduhoplovstvo.

Tačno 27 godina kasnije Hrvatska je obeležila "Oluju" kao oslobodilačku operaciju i  kao i svakog 5. avgusta u Kninu proslavila "Dan pobede". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)