ITALIJA SE KLANJA SRBINU, VLAHOVIĆ UŠAO U ISTORIJU: Dušan oborio rekord Dejana Stankovića

N. I.

16. 08. 2022. u 21:57

DUŠAN Vlahović (Juventus) i Luka Jović (Fiorentina) počeli su trku za prvog strelca Italije. Uvodni mečevi ove sezone su dokaz da će Evropa uživati do sledećeg leta u prizorima sa Apeninskog poluostrva, čemu će kumovati i odlični srpski internacionalci, koji u kopačkama plešu po "čizmi".

ИТАЛИЈА СЕ КЛАЊА СРБИНУ, ВЛАХОВИЋ УШАО У ИСТОРИЈУ: Душан оборио рекорд Дејана Станковића

FOTO: Tanjug/AP

Jović je jednom zatresao mrežu Kremonezea, a Vlahović je sinoć dvaput bio precizan protiv Sasuola (3:0). Time je Dušan postao najefikasniji srpski fudbaler svih vremena u italijanskoj ligi, pošto je pretekao sadašnjeg trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića. "Rezultat" je 53:52 za Vlahovića.

Kome su tek 22 godine...

- Ovo je moj drugi meč ovog leta od 90 minuta, računajući i pripremni period i duel sa Atletikom. Još nisam na sto odsto svojih mogućnosti, ali naporno radim na tome da formu vratim na vrh - bio je Vlahović iskren posle trijumfa u ponedeljak uveče.

Mnogi navijači Juventusa se u šali pitaju kakav će tek da bude strelac i igrač kada mu forma dostigne maksimalni nivo, kada je ovako "nekomletan" izrešetao mrežu rivala...

- Presrećan sam zbog golova, a njih sam tokom proslave posvetio prijatelju, koji mi je mnogo pomogao, kao i članovima porodice koji su utakmicu pratili sa tribina stadiona. Posebnu zahvalnost dugujem i mom sjajnom asistentu Di Mariji i ubeđen sam da ćemo tek dobro da sarađujemo - dodao je Vlahović koji će, očigledno, imati vrhunskog saradnika u argentinskom asu.

Utakmicu Juventus - Sasuolo obeležio je i debitantski nastup drugog reprezentativca Srbije, Filipa Kostića, kojem je trener Alegri dao šansu u poslednjih 30 minuta.

- Uvek je lepo kada imaš zemljaka u timu ili na terenu. Napravili smo sjajnu atmosferu u ekipi, a to je osnovni uslov da stvari dobro funkcionišu - zaključio je Vlahović.

Važan je tim

ITALIJANSKI novinari već "presinguju" Vlahovića pitanjem da li će biti najbolji strelac Serije A u sezoni koja je tek počela.

- Ne razmišljam o tome. Tim je na prvom mestu, kao i naš osnovni cilj, da osvojimo "skudeto". Na ovoj utakmici ne bih postigao dva gola da nisam imao podršku tima - jasan je Vlahović.

BONUS VIDEO: Petrić: Čestitate mi na pobedi golom u 95 minutu... Hvala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijana vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijsk igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 13:59

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024