NOSTALGIJA GOLA U GOSTIMA: Zvezda se dvaput plasirala u Ligu šampiona zahvaljujući sada ukinutom pravilu - a baš bi joj dobro došlo!

Z. ĆOROVIĆ

17. 08. 2022. u 22:52

NAVIJAČI Crvene zvezde sa nostalgijom pamte pravilo da gol u gostima vredi kao dva. Dugo je bilo na snazi, od 1965. do 2021. godine, a pred samo ukidanje i te kako je pomoglo našem najtrofejnijem klubu.

НОСТАЛГИЈА ГОЛА У ГОСТИМА: Звезда се двапут пласирала у Лигу шампиона захваљујући сада укинутом правилу - а баш би јој добро дошло!

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su se dva puta plasirali u Ligu šampiona, najviše zahvaljujući tome što su na strani bili efikasniji od svojih rivala, Salcburga pa Jang bojsa. U tim, sada već antologijskim bitkama baraža za elitu, crveno-beli nisu ostvarili nijednu pobedu, specifično je da su do evropskog krema stigli posle četiri remija. Sezona 2018/2019. je zlatnim brojkama upisana u almanahe na "Marakani", jer se bivši evropski prvak prvi put domogao LŠ šampiona u ovom, modernom formatu.

Generacija predvođena "čeličnim" trenerom Vladanom Milojevićem prvo je u Beogradu sa Salcburgom odigrala 0:0 pred praznim tribinama zbog kazne UEFA. Međutim, "delije" su izvršile najezdu na "Red bul arenu" i bodrile ljubimce do podviga. Za takve ekstaze navijači žive, posle 2:0 za Salcburg, nisu se predavali i stigli su preko Degeneka i Bena do pobedonosnih 2:2. Zbog više datih golova u gostima Zvezda je slavila. Slično je bilo i naredne godine.

I švajcarski Jang bojs je ušao kao favorit protiv Zvezde u doigravanju. Prvi meč u Bernu završen je ponovo sa srećnih 2:2, pa je pogodak Alekse Vukanovića bio dovoljan da se remijem (1:1) ostvari repriza. Posle Milojevića odličan posao na Zvezdinoj klupi radi i naslednik Dejan Stanković, samo što u prethodne dve sezone nije odveo tim u elitu. Briljirao je zato Deki sa ekipom u grupnim fazama Lige Evrope, samo što on želi više od toga. Sada je prvi put stigao do plej-ofa za LŠ, gde je rival Makabi. Prvi meč igraće se večeras u Haifi.

DINAMOV POGODAK KOBAN 2000.

PRAVILO gola u gostima bilo je jednom i kobno po Zvezdu. U sezoni 2000/2001, crveno-beli su se našli nadomak LŠ, u poslednjem kolu kvalifikacija. Ekipa koju je predvodio Slavoljub Muslin remizirala je sa Dinamom u Kijevu (0:0), ali je u revanšu na "Marakani" bilo 1:1, pa su se radovali Ukrajinci.

Bonus video - Zvezda rano odučevila Delije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici