RUSKA KOMPANIJA PREUZELA FUDBALSKOG GIGANTA: Bivši predsednik poručio - "Ostavljam im konkurentan tim"

Novosti online

22. 08. 2022. u 14:27

RUSKA energetska kompanija Lukoil saopštila je u ponedeljak da je preuzela potpunu kontrolu nad fudbalskim gigantom Spartak Moskva, potvrđujući i da će dugogodišnji predsednik Spartaka Leonid Fedun napustiti svoju funkciju.

РУСКА КОМПАНИЈА ПРЕУЗЕЛА ФУДБАЛСКОГ ГИГАНТА: Бивши председник поручио - Остављам им конкурентан тим

FOTO: AP/Tanjug

Spartak je najuspešniji ruski tim u istoriji u pogledu domaćih titula, kojih je osvojio ukupno 22.


Lukoil je već bio istaknuti sponzor Spartaka, ali je u ponedeljak objavio da je sada preuzeo potpunu kontrolu nad klubom i njegovim stadionom u ruskoj prestonici sa kapacitetom od 45.000 ljudi.

- Lukoil u bliskoj budućnosti namerava da sprovede niz strateških inicijativa sa ciljem da unapredi sistem upravljanja klubom i pojednostavi proces donošenja odluka uz uključivanje profesionalaca iz sportske industrije sa dokazanim iskustvom - navodi se u saopštenju kompanije, koja je Drugi najveći naftni gigant Rusije iza Rosnjefta.

Doskorašnji predsednik se takođe oglasio oproštajnom porukom u kojoj je izrazio zahvalnost prijateljima iz Lukoila.

- Želim da izrazim iskrenu zahvalnost mojim prijateljima i kolegama iz Lukoila što su pristali da podrže tako značajan društveni projekat kao što je Spartak u ovoj najtežoj situaciji. Ostavljam im konkurentan mlad tim sa ambicioznim trenerom, kao i visokoprofesionalan tim menadžera. I, naravno, veličanstven stadion. Verujem da su zajedno u stanju da dođu do novih pobeda! P. S. Da, i ovo nije čitulja. Uvek možete računati na moju pomoć i podršku. Ostao sam predani navijač mog omiljenog tima, Spartaka. Napred, crveno-beli! U nove naslove! - zaključio je Fedun.

BONUS VIDEO: Delije slave gol Zvezde u Izraelu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?