SRPSKI DERBI U ITALIJI: Dušan Vlahović i Filip Kostić se proveli kao "bosi po trnju" protiv Filipa Đuričića

Novosti online

22. 08. 2022. u 22:39

DUŠAN Vlahović i Filip Kostić nadali su se novoj pobedi sa Juventusom u italijanskom prvenstvu, ali sa tim se nisu složili Filip Đuričić i njegovi saigrači iz Sampdorije.

СРПСКИ ДЕРБИ У ИТАЛИЈИ: Душан Влаховић и Филип Костић се провели као боси по трњу против Филипа Ђуричића

FOTO: Tanjug/AP

Prošlog ponedeljka, Juventus je ugostio ekipu Sasuola u 1. kolu Serije A, Vlahović je tada dao dva gola, a sedam dana kasnije "stara dama" je imala zakazano gostovanje u Đenovi.

I, na tom meču, Sampdorija - Juventus, ne samo da su mreže mirovale (0:0), nego je domaćin u većem delu utakmice izuzetnom borbenošću prilično nervirao goste iz Torina.

Juventus je uputio samo šest udaraca tokom čitavog meča, a Đuričić i klupske kolege pritom su mudrije igrali, manje grešili (i u devet navrata šutevima probali da dođu do vođstva).

Iako je ostalo 0:0, mreža se jednom i zatresla, i to na poništenu asistenciju Dušana Vlahovića.

Igrao se 65. minut kada je Rinkon izgubio loptu, ona je koji tren kasnije stigla do srpskog napadača, posle čijeg je "lažnjaka" usledilo pravovremeno upošljavanje Rabioa s levog krila, ali potoni pogodak je, zbog Vlahovićevog ofsajda, opravdano poništen.

Omar Koli i Dušan Vlahović u duelu na meču Sampdorija - Juventus u Seriji A / FOTO: Tanjug/AP

Ostao je tako naš reprezentativac bez asistencije, a ostao je bez njih i Filip Kostić, koji je sedam puta centrirao s leve strane, ali nijednom ne na način koji je želeo.

Što se Đuričića tiče, on je odigrao 73 minuta a ostavio je za nijansu bolji utisak od sunarodnika. A i statistički je malo bio bolji, izveo je 88% preciznih dodavanja, naspram Kostićevih 77%, odnosno Vlahovićevih 75%.

Pritom je Đuričić imao i dva dodavanja posle kojih su njegovih saigrači bili u šansama, dok preostala dva Srbina nisu uspela to nijednom da urade na ovom meču. Vlahović nije imao nijedan šut u okvir gola (jedan van mete), a Kostić dva - i oba je odbranio Emil Audero, uključujući i opasnu "žabicu" u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

BONUS VIDEO: Radonjić zapevao, oduševio saigrače

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu