ZATO JE LUKA JOVIĆ "MORAO" DA ODE IZ REALA: Gala-veče UEFA je sve otkrilo

Novosti online

25. 08. 2022. u 19:28

LUKA Jović je ovog leta napustio Real Madrid, u kome nije dobio dovoljnu šansu, a danas je i ozvaničeno - zašto je u slavnom klubu Srbin "igrao na kašičicu".

ЗАТО ЈЕ ЛУКА ЈОВИЋ МОРАО ДА ОДЕ ИЗ РЕАЛА: Гала-вече УЕФА је све открило

FOTO: Tanjug/AP

To "ozvaničenje" je stiglo u vidu UEFA nagrade za najboljeg fudbalera u Evropi u sezoni 2021/2022, a priznanje je dobio Karim Benzema, napadač Reala.

Sjajni špic je sa pravom postao laureat - dao je 27 golova u španskom prvenstvu, s Francuskom je osvojio Ligu Nacija, a posebno je briljirao u Ligi šampiona.

Dao je čak 15 golova u minuloj sezoni elitnog nadmetanja, od čega 10 u nokaut fazi, na putu ka tituli evropskog klupskog prvaka.

Imajući u vidu da, godinama već, i kod prethodnog trenera, Zinedina Zidana, i kod Karla Anćelotija, Real igra samo s jednim napadačem u formaciji, potpuno je jasno zašto je Luka Jović "morao" da ode - u suprotnom, i dalje bi samo "grejao klupu" najboljem fudbaleru u Evropi. Najboljem prema UEFA žiriju, ali i prema mnogim drugima koji su gledali sezonu za nama.

U ženskoj konkurenciji, za najbolju je proglašena Aleksija Puteljas iz Barselone, za naj-trenera je izabran pomenuti Realov stručnjak Karlo Anćeloti, koji je postao prvi strateg sa titulama u pet najjačih evropskih liga, a selektorka Engleskinja Sarina Vajgman je dobitnica te nagrade u konkurenciji dama.

Tzv. "Predsedničku nagradu UEFA" dobio je legendarni italijanski stručnjak Arigo Saki.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOVA PRILIKA ZA MLADE U NIS-U: Peta sezona programa „NIS ENERGY”