PARTIZAN JE U LIGI KONFERENCIJA: Evo koliko će crno-beli prihodovati i šta to znači za srpski fudbal

Novosti online

25. 08. 2022. u 22:35

FUDBALERI Partizana izborili su se za mesto u grupnoj fazi Lige Konferencija. Oni su za drugo učešće u nizu eliminisali Hamrun. Nakon pobede 4:1 u prvom meču, revanš je završen rezultatom 3:3, a domaćin je do remija došao sa dva dosuđena penala.

ПАРТИЗАН ЈЕ У ЛИГИ КОНФЕРЕНЦИЈА: Ево колико ће црно-бели приходовати и шта то значи за српски фудбал

FOTO: FK Partizan

"Parni valjak" je obezbedio šest utakmica u grupnoj fazi Lige konferencija, ali pored toga, Partizan je zaradio i značajan novac, ali i UEFA koefijente za sebe.

Plasman u Ligu konferencija donosi 2.940.000 evra od UEFA, a pošto će crno-beli tamo biti u prvom šeširu, to donosi i dodatan bonus od ove organizacije na osnovu koeficijenta.

Beograđani će dobiti po 44.000 evra za svako mesto koliko bude bolje plasiran u odnosu na druge učesnike, a to bi trebalo da bude oko dodatnih milion evra.

Sam plasman donosi četiri miliona evra, ali postoji mogućnost i za dodatni novac, jer  prvo mesto u grupi donosi 650.000, a drugo 325.000 evra.

Tu su takođe i dodatni prihodi od prodatih karata, tako da će ovaj ulazak u Ligu konferencija dodatno pojačati finansijsku stabilnost u Humskoj.

Što se tiče koeficijenata, Partizan je ulaskom u Ligu konferencija zaradio 2.500 poena za UEFA koeficijent (s tim da se bodovi brane u grupnoj fazi). Ostaje žal što crno-beli nisu slavili nad Hamrunom, jer bi ta pobeda donela je još 500 bodova za Srbiju i državni koeficijent, jer će nakon ovog nerešenog iskoha našoj zemlji pripasti 250 bodova.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i Željko Obradović zajedno gledaju "orlove" protiv Grčke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu