ZVEZDA RUSIJE SE PRESELILA U BEOGRAD: (Ne)očekivani potez

Novosti online

01. 01. 2023. u 16:42

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, zbog rata, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva a koji izazivaju pažnju javnosti. Sport, svakako, spada u takve, a poslednje novosti vezane za Rusiju - vezane su, zapravo, i za Srbiju.

ЗВЕЗДА РУСИЈЕ СЕ ПРЕСЕЛИЛА У БЕОГРАД: (Не)очекивани потез

Foto: Tanjug/S.Radovanović

Andrej Aleksejevič Černišov je čuveno fudbalsko ime SSSR-a, sada Rusije, i, za razliku od nekih njegovih sunarodnika, a i Ukrajinaca, koji su doputovali u Srbiju zbog pomenutog sukoba, on je rešio da se ovde privremeno preseli - zbog posla.

Ovaj 54-godišnji Moskovljanin, koji je tokom karijere igrao kao štoper za gradske rivale iz prestonice svoje domovine, Dinamo, Sparatak i Torpedo iz Moskve, ali i Šturm iz Graca, PAOK, Antverp, sve dok igračku karijeru nije završio u Rubinu iz Kazanja, bio je i reprezentativac Sovjetskog Saveza i Rusije.

Tokom trenerskih dana, vodio je i mladu reprezentaciju Rusije, i Spartak iz Moskve, od 2015. do 2017. i subotički Spartak (s kojim je na 64 utakmice ostvario 26 pobeda, 22 poraza i 16 remija), a nakon rada u grčkoj Sparti, makedonskoj Belasici i indijskom Mohamedanu, rešio je da se vrati u Srbiju. 

Černišov pred polazak za Srbiju / Instagram / Andrej Černišov

- Ponovo na put. Posao zove. Nova ekipa, "stara" država - poručio je Černišov na Instagramu. Nedugo zatim, na Fejsbuku je otkrio da je doputovao u Beograd.

A upravo će u glavnom gradu Srbije i raditi, i to kao trener Radničkog sa Novog Beograda.

BONUS VIDEO: Kad Rusi navijaju "Kosovo je srce Srbije!"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (1)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku