FIFA POTVRDILA UVOĐENJE NOVOG PRAVILA: I na stadionu i tokom TV prenosa od sada ćete viditi jednu baš veliku novost, a evo objašnjenja i zašto!

Novosti online

06. 02. 2023. u 21:34

Predsednik sudijskog komiteta FIFA Pjerluiđi Kolina izjavio je danas da je ubeđen da će komuniciranje sudija o odlukama VAR-a, koje će biti dostupno navijačima u realnom vremenu, pomoći boljem razumevanju VAR tehnologije.

ФИФА ПОТВРДИЛА УВОЂЕЊЕ НОВОГ ПРАВИЛА: И на стадиону и током ТВ преноса од сада ћете видити једну баш велику новост, а ево објашњења и зашто!

Foto: Arhiva Novosti

Odbor Međunarodne fudbalske asocijacije (IFAB) usvojio je odluku da i na stadionu i putem TV prenosa bude uvedeno objašnjavanje sudijskih odluka, u kojima učestvuje VAR, gledaocima i navijačima.

Odluka će se sprovoditi u međunarodnim takmičenjima tokom narednih 12 meseci kao pilot projekat. 


„Odlučili smo se za ovo jer smo dobili neke zahteve da odluku koju je doneo sudija nakon VAR intervencije učinimo razumljivijom za sve aktere fudbala, odnosno gledaoce na stadionu ili ispred televizora. Svetsko klupsko prvenstvo će biti savršeno za debi ovoga, jer je to takmičenje koje prate gledaoci sa svih šest kontinenata", izjavio je Kolina za sajt FIFA.

On je dodao i sledeće:

"Moram da kažem da postoje i iskustva drugih sportova, recimo u NFL-u, gde se ovo (sudijsko objašnjenje odluka publici) dešava već dugo vremena. Mislim da su arbitri prilično komotni što se toga tiče. U fudbalu, jezik može da bude problem, jer će se objašnjenje davati na jeziku koji većini sudija nije maternji, to baš i nije lako, ali će objašnjenja biti koncizna. Zato sma uveren da nijedan arbitar neće imati problem sa time", istakao je Pjerluiđi Kolina.

BONUS VIDEO: Najgrublje lige na svetu: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TRANSFER BOMBA U ITALIJI?! Roma zainteresovana za napadača Juventusa