KOMEMORACIJA U ZAGREBU ZA TRENERA SVIH TRENERA: Zbog Ćire zastave na pola koplja

Na komomoraciji Zoran Milanović, Andrej Plenković, svi Dinamovi igrači, fudbaleri svih generacija, Zlatko Dalić i predstavnici Fife i Uefe.

КОМЕМОРАЦИЈА У ЗАГРЕБУ ЗА ТРЕНЕРА СВИХ ТРЕНЕРА: Због Ћире заставе на пола копља

Foto: Jutjub printskrin/ Sport Klub

Više od 1200 uglednika prisustvovalo je u Zagrebu komemoraciji na kojoj se govorilo o Miroslavu Ćiri Blaževiću koji će danas biti sahranjen u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Zastave u celoj Hrvatskoj su na pola koplja jer je vlada proglasila Dan nacionalne žalosti. U koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski došao je i Zlatko Dalić, bivši selektori, izaslanstvo ”Hajduka”, legende hrvatskog fudbala i njegovi brojni prijatelji. Bili su tu Aljoša Asanović, Niko Kovač, Stjepan Deverić, Robert Jarni, Stipe Pletikosa, Branko Ivanković, Nikola Jurčević, Velimir Zajec, Mario Stanić.

- Jedan poseban lik, neverovatno je koliko je tokom svoje čitave karijere ostao popularan i interesantan -  rekao je Ivica Olić.

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Marijan Kustić je rekao da je ”Ćiro obogatio živote svih nas”.

- Usprkos bolesti bio je šarmantan, veseo, imao je radost života, znao je da živi i voleo je ljude. Ćiru je nemoguće kopirati - naglasio je Kustić i pozvao da se čuva uspomena na njega.

- Samo je Ćiro mogao nekog poslati ”u onu stvar” a da je nakon toga još simpatičniji.

Predsednik Dinama Mirko Barišić govorio je o ”maestru, koji je komponovao neverovatne simfonije” i istakao velike Ćirine zasluge za zagrebačke modre.

Na komemoraciji su još govorili novinar Drago Ćosić, bivši igrač Dinama Marijan Vlak, Igor Štimac i Ćirin sin Miroslav junior.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici