ZBOG NJEGA JE "POLUDEO" MITROVIĆ: Ko je engleski sudija zbog koga je "mitrogol" na stubu srama, Srbi ga ne pamte po dobrom

Александар Илић
Aleksandar Ilić

21. 03. 2023. u 19:32

NAKON što je postigao pogodak na "Old trafordu" protiv Mančester junajteda, Aleksandar Mitrović je dobio crveni karton u meču četvrtfinala FA kupa. Iako je u trenucima pisanja ovog teksta od tog meča prošlo dva dana, strasti se još ne stišavaju.

ЗБОГ ЊЕГА ЈЕ ПОЛУДЕО МИТРОВИЋ: Ко је енглески судија због кога је митрогол на стубу срама, Срби га не памте по добром

FOTO: AP/Tanjug

Fudbalska javnost osuđuje potez srpskog napadača, a mnogi traže oštru kaznu za Aleksandra Mitrovića. Junajted je nakon preokreta, sa dva igrača više i jednim penalom uspeo da slavi 3:1, ali se o rezultatu najmanje govorilo.

Glavna tema je "duel" Mitrogola i sudije.

Foto: EPA-EFE/John Sibley/POOL

Ko je engleski sudija Kris Kavano?

Trideset sedmogodišnji sudija, rođen u Mančesteru doneo je odluke sa kojima se igrači Fulama nisu mogli pomiriti. Te je pored Mitrovića isključen i Vilijan Borgeš da Silva, ali i trener ekipe Marko Silva.

Na sudijskoj sceni debitovao je 8. aprila 2017. godine, a značku FIFA nosi od 2019. godine. Zanimljivo je da je sudio mečeve grupne faze Lige konferencija i Evrope, ali ne i najelitnije, Lige šampiona.

FOTO: AP/Tanjug

Sudio je mečeve "večitima", kao i reprezentaciji Hrvatske, ali nijedan od balkanskih predstavnika nije okusio slast pobede kada je on delio pravdu.  

Jedan od najboljih engleskih sudija fudbalere Partizana na teren je izveo u utakmici protiv Genta 4. novembra 2021. godine, taj meč završen je bez pobednika (1:1).

Godinu dana ranije, tačnije 16. septembra sudio je meč Omonija - Crvena zvezda koji je srpski predstavnik izgubio na penale 5:3 u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nisu ga ni Hrvati zapamtili po boljem. Sudio je meč Lige nacija protiv Austrije, koji su "vatreni" izgubili 0:3.

FOTO: AP/Tanjug

Učinak u karijeri

Kris Kavano je u karijeri sudio na 333 utakmica, tokom kojih je podelio 1094 žuta kartona, 14 puta je dodelio igraču drugi žuti karton, a takođe je podelio i 31 crveni karton.

Marko Silva imao šta da kaže o Kavanou.

Marko Silva smatra da je slavni arbitar prestrogo pokazao crveni karton Aleksandru Mitroviću.

-Na terenu smo bili bolji tim. Mitrović mora da kontroliše emocije, ali ne zaslužuje dugu kaznu. Ako me pitate da li je to bilo za crveni... sumnjam da jeste. Baš bih voleo da znam šta će sudija upisati da sam mu rekao. To nije bilo nešto za šta bi trebalo da mi pokaže crveni karton - rekao je trener Fulama i dodao:

- I u poslednjem meču FA kupa protiv Lidsa sudio nam je Kavano. Teško je razumeti zbog čega je tako. Poštujemo činjenicu da se radi o jednom od najboljih sudija u zemlji, mi se nažalost sa njim nismo usrećili, rekao je Silva nakon meča u nedelju.

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)