ŠVAJCARCI OČEKIVALI "VRUĆ" DOČEK U BEOGRADU: Evo šta je DŽaku dočekalo po dolasku u Srbiju

Novosti online

25. 03. 2023. u 12:16

REPREZENTACIJA Švajcarske stigla je u Srbiju pred duel sa Belorusijom. Tamošnji novinari očekivali su vruć doček, a evo šta su dobili.

ШВАЈЦАРЦИ ОЧЕКИВАЛИ ВРУЋ ДОЧЕК У БЕОГРАДУ: Ево шта је Џаку дочекало по доласку у Србију

Tanjug/AP

Tamošnji mediji pomno prate događaje vezane za reprezentaciju, te svaki korak Švajcaraca prenose u pisanoj formi.

- Maltretiranje na pasoškoj kontroli? Cirkus sa prtljagom? Protesti ispred aerodroma? Turbulencija ispred hotela? Ništa od toga u Srbiji; stoji na početku teksta švajcarskog "Blika" o dolasku nacionalnog tima ove zemlje u Srbiju na meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Belorusijom.

Podsetimo, Belorusija zbog sankcija i rata Rusije i Ukrajine ne može da igra na svom terenu, te su gostoprimstvo pronašli u Srbiji.

Ugorstiće Švajcarsku od 18 časova na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, a nacionalni tim ove centralnoevropske zemlje sleteo je prvo u Surčin. Dopisnik "Blika" Sebastijan Rider bio je prijatno iznenađen prijemom tima u Srbiji.

Nakon leta selektor Murat Jakin se nasmešio novinarima iz Švajcarske i rekao im da je sve "tip top", a ni prisustvo Granita Džake nikoga nije zanimalo u Beogradu.

- Fokus je bio na potezima Granita Džake koji je na društvenim mrežama izazvao komentare. Njegova čuvena scena sa "dvoglavim orlom" u meču sa Srbijom na Svetskom prvenstvu 2018. godine je primećena i to je jedan od razloga što je kapiten nacionalnog tima bio nervozan na putu ka autobusu. Drugi faktor je Katar gde je Džaka takođe imao sukobe protiv Srba, objašnjava Rider u svom tekstu, a prenosi portal "Mondo".

Policija je stigla da zaštiti Švajcarce, ali je čim je stigla videla i da za to nema potrebe. Niko nije obraćao previše pažnje.

- Fudbalski savez je zbog toga smatrao da je Džaki potrebna posebna zaštita, ali kada je stigao na aerodrom u Beograd ti strahovi su brzo nestali. Osim nekoliko novinara iz Švajcarske niko nije bio zainteresovan za nacionalni tim, piše Rider, a onda dodaje da postoje "potencijalni napadači":

- U ovom momentu potencijalni napadači su na putu ka stadionu "Marakana" gde se igra meč kvalifikacija za Euro između Srbije i Litvanije. Ovaj put je prošao bez incidenta za tim Murata Jakina i policija ih je samo ispratila do hotela oko koga se ne čuje ništa osim nekoliko pasa koji laju, napisao je Rider.

BONUS VIDEO:  KOLIKO SU ZARADILE SELEKCIJE NA SP U KATARU: Vredelo je učestvovati

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)