BAJERN PROMOVISAO NOVOG TRENERA: Tuhelu bio dovoljan jedan poziv

Novosti online

25. 03. 2023. u 15:25

JEDNOG je otkaz "sačekao" na skijanju, a drugi je za veliki, možda i najveći izazov u karijeri saznao u telefonskom razgovoru u čiju je autentičnost sumnjao u prvi mah. Prošlost Bajerna je Julijan Nagelsman, a zadatak da dovrši njegov uglavnom dobro obavljen posao imaće Tomas Tuhel.

БАЈЕРН ПРОМОВИСАО НОВОГ ТРЕНЕРА: Тухелу био довољан један позив

Pierre Philippe Marcou/Pool via AP

Novi trener fudbalera Bajerna iz Minhena rekao je juče na promociji da ga čeka izazovan početak na klupi tog tima, nakon što je u petak iznenađujeće zamenio Julijana Nagelsmana. Posle tri remija, dva poraza i samo pet pobeda u poslednjih deset ligaških utakmica i prepuštanja liderske pozicije na tabeli Borusiji Dortmund, Bajern je odlučio da se rastane sa Nagelsmanom i angažuje Tuhela.

- Izazov ne može biti veći - rekao je Tuhel, koji je bio bez posla otkako je u septembru dobio otkaz u Čelsiju.

Vatreno krštenje ga očekuje protiv lidera Bundeslige Borusije iz Dortmunda na domaćem terenu, a deset dana kasnije Bajern će igrati protiv Mančester sitija u četvrtfinalu Lige šampiona.

- Verovali ili ne, bio sam oprezan u prvih 30 sekundi našeg prvog razgovora. Nisam imao pojma o čemu razgovaramo i o čemu se radi - objasnio je 49-godišnji nemački trener prvi kontakt sa bavarskim klubom.

Rekao je mu je brzo postalo jasno da Bajern želi da on odmah preuzme tim i da je tada shvatio da sve to zapravo počinje odmah posle reprezentativne pauze.

- Bio sam potpuno iznenađen. Tajming je bio iznenađujući, pre toga nismo imali nikakve kontakte.

Tuhel nije radio u Nemačkoj od 2017, a vraća se nakon dve osvojene titule u Francuskoj sa Pari Sen Žermenom, kao i osvojene Lige šampiona i Svetskog klupskog prvenstva sa Čelsijem. Bajern je i pored nešto slabijih partija u poslednje vreme i dalje u igri da osvoji tri trofeja ove sezone - u Bundesligi, Kupu Nemačke i Ligi šampiona.

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja