LUDILO RATA U UKRAJINI UZ HRVATSKI ZAČIN: Ukrajinci pisali "Za dom spremni" po granatama kojima su gađali Ruse, a evo i zašto (FOTO)

Novosti online

30. 03. 2023. u 19:48

HRVATSKA je opet u centru pažnje evropske javnosti i to zbog nekih od najnovijih vesti vezanih za rat u Ukrajini ili, kako to Rusija zove, vezanih za "specijalnu vojnu operaciju".

ЛУДИЛО РАТА У УКРАЈИНИ УЗ ХРВАТСКИ ЗАЧИН: Украјинци писали За дом спремни по гранатама којима су гађали Русе, а ево и зашто (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Vesti iz Ukrajine, iz tog strašnog vojnog sukoba, možete i danas da pratite u posebnom blogu uživo, iz minuta u minut na portalu "Novosti", ali priča koja je pred vama nije baš klasična ratna priča.

Štaviše, dobar deo nje ima sport kao podlogu.

I, taj deo priče počinje u - glavnom gradu Hrvatske.

Evo o čemu se radi.

Zagrebački Dinamo već 37 godina bodri navijačka grupa "Loši plavi momci" (engl. "Bad blue boys"), a upravo su svoj rođendan BBB proslavili nedavno na nezapamćen način.

Oni su, naime, ulicama glavnog grada Hrvatske prodefilovali uz podignutu desnu ruku, baš kao što su to radili nacisti u Hitlerovoj Nemačkoj, ali i hrvatske Ustaše, kao produžena ruka nacista u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, u kojoj je na najjezivije načine ubijen ogroman broj Srba, Jevereja, Roma.

Ovakva "šetnja" izazvala je ogromnu pažnju javnosti, ali i nije bila jedina stvar vezana za godišnjicu BBB-a.

Drugu stranu iste medalje priredili su pripadnici ukrajinske vojske koji su na front stigli i kao ekstremni navijači Dinama iz Kijeva.

Pristalice dva Dinama su u bratskim odnosima i, iz želje da pošalju poseban pozdrav svojoj "hrvatskoj braći", artiljerci ukrajinske vojske kojima je kijevski Dinamo u srcu su na granatama pisali i sledeće stvari:

"Srećan rođendan, BBB-37", zatim "Za dom spremni, Dinamo Zagreb" i "Pozdrav za BBB sa fronta".

Evo i kako su, sa sve ustaškim pozdravom "Za dom spremni", izgledale te granate kojima su gađani Rusi:

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

GINEM, USTAJEM, BORIM SE - TO JE SVE ŽIVOT: Andrija Milošević je naučio da mora biti ratnik da bi opstao u današnjem svetu (VIDEO)