ČUKARIČKI I PARTIZAN NAREDNE NEDELJE ZAVRŠAVAJU REGULARNI DEO: Banovo brdo kroji tabelu pred plej-of

M. Blažić

13. 04. 2023. u 16:55

REGULARNI deo Superlige završen je u sredu, ali kompletan raspored utakmica prvog kola plej-ofa još nije poznat. Razlog je, naravno, prekinuti meč između Čukaričkog i Partizana na Banovom brdu zbog divljanja navijača Partizana, od čijeg ishoda u nastavku duela od 21. minuta zavisi ko će biti domaćin novog sudara gradskih rivala na startu plej-ofa.

ЧУКАРИЧКИ И ПАРТИЗАН НАРЕДНЕ НЕДЕЉЕ ЗАВРШАВАЈУ РЕГУЛАРНИ ДЕО: Баново брдо кроји табелу пред плеј-оф

FOTO: M. Vukadinović

Ukoliko Čukarički pobedi ili se utakmica završi nerešenim ishodom, "brđani" će biti domaćini i narednog vikenda, dok bi pobeda Partizana klubu iz Humske donela poziciju tri i domaćinstvo u novom međusobnom duelu ovih timova.

Sve ostalo je poznato, pa će tako Crvena zvezda već u prvom kolu, kada dočekuje TSC, imati priliku da "overi" šestu uzastopnu titulu u slučaju da zabeleži pobedu ili ostane neporažena protiv čete Žarka Lazetića. Fokus će, takođe, kod najboljih osam klubova biti na pozicijama od dva do šest, gde će se u narednih sedam kola "bistriti" evropske borbe, s obzirom na to da Voždovac i Radnički iz Kragujevca, takođe, neće imati priliku da dođu do konkretnijih šansi za izlazak na međunarodnu scenu.

Dva meča Čukaričkog i Partizana imaju veću specifičnu težinu za aktuelnog vicešampiona Srbije, posebno ovaj odloženi, čiji se termin nestrpljivo očekuje, jer bi eventualni neuspeh crno-belih doveo ekipu u izuzetno tešku situaciju sa pet bodova manje u odnosu na TSC i Čukarički, uz gostovanje i jednima i drugima, dok bi se derbi u tom slučaju igrao u Humskoj. Ukoliko Partizan pobedi na Banovom brdu, premestiće naredni prvenstveni duel na Topčidersko brdo, dok bi Natho i društvo onda gostovali Crvenoj zvezdi i TSC.

TSC je trenutno na najboljoj startnoj poziciji u borbi za drugo mesto i kvalifikacije Lige šampiona, pošto će dočekati i Čukarički i Partizan, a pred svojom publikom će igrati još protiv Voždovca i Vojvodine. Od gostovanja, TSC ima Zvezdu, Novi Pazar i Radnički 1923.

Da podsetimo, drugo mesto donosi kvalifikacije Lige šampiona i sigurnu grupnu fazu Lige Evrope, treće (u slučaju da Kup osvoji neko od prva dva tima) plej-of Lige Evrope i obezbeđenu jesen u Ligi konferencije, dok će četvrti morati da prođe dva kruga kvalifikacija, a peti tri "filtera" u borbi za učešće u Ligi konferencije. n

KOLUBARA MIRNA

KADA je plej-aut u pitanju slede ništa manje uzbudljive borbe za opstanak u ligi, s tim što je Kolubara prebrinula praktično sve brige, jer u završnih sedam rundi ulazi sa 12 bodova više od Spartaka, koji je u zoni baraža prvi ispod crte. Većih problema ne bi trebalo da ima ni Napredak, dok preostalih šest ekipa očekuje velika neizvesnost vezana za izbegavanje baraža ili direktnog ispadanja iz lige.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu