HRVATI SE NASLAĐUJU: Evo šta se desilo s poslednjim srpskim klubom koji je gostovao u Splitu u Prvenstvu Jugoslavije

Novosti online

07. 05. 2023. u 16:27

HRVATSKA danas nema neke spektaktulane sportske vesti, pa je jedna od glavnih u tamošnjim medijim - iz Srbije.

ХРВАТИ СЕ НАСЛАЂУЈУ: Ево шта се десило с последњим српским клубом који је гостовао у Сплиту у Првенству Југославије

Tviter / D10SNJR1011

Tako je bar suditi po najuticajnijem dnevnom listu s jadranskog primorja, "Slobodnoj Dalmaciji" koja je objavila sledeći tekst i stavila ga na naslovnu stranu, a koji vam "Novosti" u celosti prenose:

Srpski klub s kojim je Hajduk igrao poslednju utakmicu na Poljudu u Prvenstvu Jugoslavije ispao u amaterski rang


Bilo je to 9. juna 1991. godine, igrao je Hajduk na Poljudu utakmicu pretposlednjeg kola Prvenstva Jugoslavije. Poslednja je to prvenstvena utakmica "bijelih" u bivšoj državi na svome stadionu, igrali su još u završnom kolu protiv Proletera u Zrenjaninu, no poslednja 'domaća' bila je tog dana, protiv beogradskog Rada.

Hajduk je pobedio 4:2, dva je gola zabio Kozniku, a po jedan Abazi i Jeličić. Za splitski klub igrali su još Mladen Pralija, Mili Hadžiabdić, Darko Dražić, Jirži Jeslinek, Dragi Setinov, Slaven Bilić, Predrag Erak, Ante Miše, Marin Lalić i Ivica Mornar.

Rad, klub s beogradske Banjice, bio je nezgodan rival, tvrd orah. A srpski mediji izveštavaju kako su vrata kluba s Banjice sada - zatvorena. Klub je, naime, ispao u treći, amaterski rang nadmetanja, a u sezoni 2011./2012. igrao je kvalifikacije za ulazak u Ligu šampiona.

Među igračima koji su potekli s Banjice su Luka Milivojević, Milan Borjan, Nemanja Kojić, Uroš Đurđević, Brana Ilić, Andrija Kaluđerović... U subotu je Rad poražen od Loznice s 3:0 i to mu je zapravo karta u amaterski rang, u kojem se nalazi i OFK Beograd", piše splitski list.

Sve to je "Slobodna Dalmacija" ilustrovala tri godine fotografijom Milana Borjana i njegove supruge Snežane, ali je nećemo prenositi, jer je slobodnijeg tipa, pokraj bazena, a u toku su dani žalosti zbog tragedije koja je uzdrmala Srbiju ove sedmice.

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!