"ŠPANSKA LIGA PRIPADA RASISTIMA"! Zvezda Real Madrida: Nekada su bili Ronaldinjo, Ronaldo, Kristijano, Mesi, a sada...

Tanjug

22. 05. 2023. u 11:43

Fudbaler Real Madrida Vinisijus Žunior rekao je da španska liga "pripada rasistima", nakon što su ga navijači ponovo vređali na rasnoj osnovi.

ШПАНСКА ЛИГА ПРИПАДА РАСИСТИМА! Звезда Реал Мадрида: Некада су били Роналдињо, Роналдо, Кристијано, Меси, а сада...

FOTO: Tanjug/AP

Real je sinoć na gostujućem terenu izgubio od Valensije sa 0:1, a Vinisijus je isključen u sedmom minutu nadoknade zbog sukoba sa napadačem Valensije Ugom Durom.

Tokom utakmice 22-godišnji Brazilac pokušao je da ukaže sudiji na navijača Valensije koji ga je vređao, pa je utakmica bila nakratko prekinuta.

"Šampionat koji je nekada pripadao Ronaldinju, Ronaldu, Kristijanu i Mesiju sada pripada rasistima. To nije prvi put, ni drugi, ni treći put. Rasizam je normalan u La Ligi. Ovo takmičenje misli da je to normalno, kao i Fudbalski savez i protivnici ga ohrabruju", naveo je Vinisijus na Instagramu.

Otkako je došao u španski fudbal 2018. godine, Vinisijusa su navijači u više navrata vređali na rasnoj osnovi.

Španska liga podnela je krivične prijave protiv nekolicine navijača Valjadolida za zločin iz mržnje, posle rasističkih parola upućenih Vinisijusu.

Liga je nadležnima podnela više žalbi povodom rasističkih uvreda, a rukovodstvo takmičenja je nedavno pojačalo video-nadzor na utakmicama Reala.

"Prelepa nacija, koja mi je pružila dobrodošlicu i koju volim, ali koja je pristala da pošalje svetu sliku rasističke zemlje. Žao mi je Španaca koji se ne slažu, ali danas, u Brazilu, Španija je poznata kao zemlja rasista. I nažalost, za sve što se događa svake nedelje, nemam odbranu. Ali ja sam jak i protiv rasista ću da idem do kraja. Čak i daleko odavde", dodao je Vinisijus.

Španska liga je navela u saopštenju da se godinama bori protiv takve vrste ponašanja i da promoviše pozitivne vrednosti sporta, ne samo na terenu i van njega, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Trener Reala Karlo Ančeloti rekao je da je ceo stadion uzvikivao uvrede i da je to neprihvatljivo.

"Ne želim da pričam o fudbalu, nema smisla. Rekao sam sudiji da je trebalo da prekine utakmicu. La Liga ima problem. Po meni je Vinisijus najvažniji igrač na svetu. La Liga ima problem, ove epizode rasizma moraju da zaustave utakmice. Isto bih rekao i da smo vodili sa 3:0, nema drugog načina", rekao je Ančeloti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MITROVIĆ ISPRIČAO SVE: Evo šta je golgeter rekao o atmosferi u reprezentaciji Srbije