SPREMAN SAM ZA VELIKE STVARI: Novi trener Crvene zvezde Barak Bahar ostavio ozbiljan utisak

Z. Ćorović

30. 05. 2023. u 09:00

NA ZVEZDIN najsrećniji dan, tačno 32 godine posle Barija, na "Marakani" je promovisan četvrti strani trener u njenoj istoriji. Poklapanje se sigurno nije desilo slučajno, jer je Baraku Baharu otvoreno rečeno da se od njega očekuju velike stvari u naredne tri godine, na koliko je potpisao ugovor. Izraelac se pred velikim brojem novinara osećao kao riba u vodi, ili kao kada je prošlog leta sa Makabijem naneo težak udarac crveno-belima. Nasmejano i ljubazno je odgovarao na sva pitanja, nije mnogo otkrivao planove, ali je "iz prve" ostavio utisak ozbiljnog stručnjaka, punog samopouzdanja.

СПРЕМАН САМ ЗА ВЕЛИКЕ СТВАРИ: Нови тренер Црвене звезде Барак Бахар оставио озбиљан утисак

Foto: M. Vukadinović

- Uzbuđen sam što sam ovde. Kada vas zove veliki klub kao što je Zvezda, sa bogatom istorijom i mnogo osvojenih trofeja, onda je sve jasno. Znam gde sam došao, sviđa mi se što se ovde poštuju legende i bivši igrači, a uz to, Zvezda ima sjajne navijače. Gospodin Terzić je dva puta dolazio u Izrael sa menadžmentom po mene i stvarno pokazao da želi da me dovede, da veruje u mene i stručni štab. Znao je sve o meni, gde sam rođen, pa i to da volim da igram tenis, te smo se dogovorili da će mi organizovati meč sa Đokovićem. Šalu na stranu, imam želju i strpljenje za sve što dolazi i mislim da možemo da napravimo velike stvari - istakao je Barak Bahar.

Liga šampiona biće najveći izazov za stručnjaka koji je u svojoj zemlji osvojio šest titula prvaka, ali se više proslavio kada je u elitnom takmičenju sa Haifom uzeo skalp Juventusu.

- Zvezda u Srbiji dominira i moramo da nastavimo i u tom smeru. Pobede u večitom derbiju su važne, ali za mene je ključ da napravimo dobar tim za grupnu fazu Lige šampiona. Mislim da to možemo, za mene će to biti drugi put da vodim klub na tom nivou, tako da sam upoznat sa svim što me čeka. Moj i Zvezdin DNK je isti, možemo mnogo, možemo da napravimo dobre rezultate na ovom nivou. Srećan sam što sam ovde i spreman sam da radim. Ko god nam bude bio protivnik u Ligi šampiona, mogu da obećam da ćemo ići na pobedu. Crvena zvezda, posebno na ovom stadionu, neće biti potcenjena i potčinjena. Meni je bitno i da navijači budu zadovoljni, da igramo atraktivno, ali treba da budemo i pametni.

Bahar je naglasio i pre da neće dovoditi igrače iz svog bivšeg kluba, bio je do grla zakopčan i kada se pričalo o pojačanjima, ali je jasno pokazao koliko je ambiciozan.

- Ne bih dolazio da ne verujem da ćemo napraviti uspeh. Plan je da se prvo naporno radi, iako znam da su rezultati veoma važni u fudbalu. Verujem u svoj put i način rada. A to su hrabrost, pamet i napad.

ČETVRTI STRANAC

BARAK Bahar je četvrti trener Crvene zvezde koji dolazi iz inostranstva (ne računajući države bivše Jugoslaviju). Pre njega, crveno-bele su vodili Italijan Valter Zenga, Čeh Zdenjek Zeman i Portugalac Sa Pinto.

POČINjE NOVA ERA

- BEZ obzira na rezultate i dominaciju u našem fudbalu, vreme je za iskorak. To je naša obaveza, osećamo da narod očekuje da podignemo lestvicu očekivanja. Počinje nova era Crvene zvezde, budućnost kluba je sa Barakom Baharom. Sa njim dolazi oformljen tim koji je pokazao da zna da radi posao i ubeđen sam da sve ono što je pokazivao u Izraelu, pokazati i ovde. Godinu dana ga želimo, pratimo ga, jako poštujemo što je pokazao u Izraelu, kako je igrao u Ligi šampiona sa Makabijem - rekao je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna