SELEKTORU FUDBALSKE REPREZENTACIJE DRAGANU STOJKOVIĆU URUČENA MAJSKA NAGRADA: Čast i obaveza da budemo još bolji

N. Iljukić

28. 05. 2023. u 10:00

SELEKTOR A reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi dobitnik je Majske nagrade koju Sportski savez Srbije tradicionalno dodeljuje svake godine najzaslužnijim sportistima, sportskim savezima, organizacijama, sportskim stručnjacima i novinarima.

СЕЛЕКТОРУ ФУДБАЛСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ДРАГАНУ СТОЈКОВИЋУ УРУЧЕНА МАЈСКА НАГРАДА: Част и обавеза да будемо још бољи

Foto: FSS

Na svečanosti održanoj u Velikoj sali opštine Stari grad, u prisustvu ministra sporta u Vladi Republike Srbije Zorana Gajića, najveće društveno-sportsko priznanje u Srbiji strategu "orlova" uručio je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

- Želeo bih da se zahvalim Sportskom savezu Srbije, predsedniku Štefaneku i svima koju su mi ukazali čast i dodelili mi ovo prestižno priznanje. Majska nagrada ima veliku tradiciju i osetio sam i prošle godine šta znači biti među laureatima. Svaka nagrada mene i moje igrače obavezuje da budemo još bolji. Trudićemo se i dalje da budemo na visini zadatka i velikih očekivanja fudbalske Srbije. Naredni cilj je, svakako, plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i daćemo sve od sebe da kvalifikacije završimo onako kako smo i počeli. Navijači u našoj zemlji zaslužuju da posle 24 godine pauze, bodre svoj nacionalni tim na najvećem kontinentalnom takmičenju - rekao je Dragan Stojković Piksi nakon uručenja značajnog priznanja.

Prošle godine, Majska nagrada je pripala i Fudbalskom savezu Srbije, kao najuspešnijoj sportskoj organizaciji u zemlji.

U obrazloženju Sportskog saveza Srbije piše da je Dragan Stojković od momenta kada je preuzeo funkciju selektora preporodio naš državni tim i vratio kult reprezentacije. Zahvaljujući njegovom znanju, harizmi i energiji, "orlovi" su zaigrali moderan i efikasan fudbal, u velikom stilu izborili plasman na Svetsko prvenstvo održano u Kataru 2022. godine, a osvajanjem prvog mesta u B diviziji Lige nacija zaslužili mesto u elitnom rangu evropskog fudbala najmlađeg reprezentativnog takmičenja UEFA.

Inače, u junskom terminu selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića i njegove izabranike očekuju novi izazovi na putu ka predstojećem Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj. Posle prijateljske utakmice protiv selekcije Jordana u Beču, na redu je veoma važan meč u kvalifikacijama sa Bugarskom u Razgradu, gde bi reprezentacija Srbije pozitivnim rezultatom mogla da napravi veliki korak ka plasmanu na završni turnir Prvenstva Evrope. U prva dva kola kvalifikacija, reprezentacija je osvojila maksimalnih šest bodova, budući da je najpre pobedila Litvaniju na domaćem terenu sa 2:0, a zatim istim rezultatom savladala Crnu Goru na utakmici odigranoj u Podgorici.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVE INFORMACIJE: Evo u kakvom je stanju sin Dejana Stankovića