KAKVA LUDNICA U FA KUPU: Može li ko da zaustavi Siti? U Engleskoj, defintivno - ne! (VIDEO)

A. I.

03. 06. 2023. u 18:05 >> 18:02

FUDBALERI Mančester sitija osvajači su Ef-Ej kupa Engleske. U finalu su savladali Mančester junajted rezultatom 2:1.

КАКВА ЛУДНИЦА У ФА КУПУ: Може ли ко да заустави Сити? У Енглеској, дефинтивно - не! (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su Premijer ligu Engleske,a  gradski rival, koji je već nekoliko godina u senci, nadao se da će im danas pokvariti planove i uzeti jedan trofej. To se ipak nije dogodilo, a navijači na Vembliju gledali su fantastičan fudbal.

Nisu svi gledoaci ni seli na svoja mesta, a Ilkaj Gundogan Sitiju je doneo prednost nad gradskim rivalom. Nemac je do lopte došao na ivici šesnaesterca i snažno je raspalio po njoj. David de Hea jedino je mogao da izvuče loptu iz mreže.

U prva 30 minuta igre Junajdet je bio u podređenom položaju. Prvo je pretio Rodri, Španac se našao u sjajnoj šansi u četvrtom minutu, šutirao je kraj stative.

Potom je u 28. minutu Kevin de Brujne oprobao udarac, i on je šutirao kraj stative. Samo minut kasnije Džek Griliš igrao je rukom. Prvobitno je signalizirano da se igra nastavi, ali je Pol Tirni nakon pregledanog VAR snimka dosudio jedanaesterac za "crvene đavole".

Bruno Fernandeš izveo je najstrožu kaznu. Portugalac je bio smiren i poslao loptu u donji levi ugao.

Na sličan način kao prvo, počelo je i drugo poluvreme. Ponovo je strelac bio Ilkaj Gundogan. Našao se u 51. minutu na pravom mestu, oprobao je udarac sa ivice šesnaesterca - 2:1.

Nisu se "građani" povlačili. De Brujne je u 62. minutu nanizao nekoliko defanzivaca, ovoga puta De Hea bio je siguran. Devet minuta kasnije Erling Haland je pripretio, lagan je to bio plen za golmana Junajteda.

Samo minut kasnije Alehandro Garnačio pokušao je da donese crvenim đavolima izjednačenje, ali je i on šutirao kraj stative. Do kraja su pokušavali igrači Junajteda da slome otpor rivala, to nisu uspevali, te su plavi osvojili i drugi trofej u sezoni.

Na ekipi Pepa Gvardiole je da sada dođe do trostruke krune - 10. juna igraju u Istanbulu finale Lige šampiona protiv Intera.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SVETSKI DAN KLIMATSKIH PROMENA: Zaštitimo našu planetu od globalnog zagrevanja