KAPITENSKA TRAKA - VELIKA ČAST: Aleksandar Dragović ponosan što je novi vođa Zvezdinih fudbalera

Z. Ćorović

28. 06. 2023. u 10:30

POUZDAN, odgovoran, profesionalac do koske... Iz Crvene zvezde je stigla potvrda da će novi kapiten ekipe biti defanzivac Aleksandar Dragović (32). Snažni defanzivac je istakao da je ponosan što je nasledio traku od Milana Borjana i što će biti vođa ove generacije koja se prvi put direktno plasirala u Ligu šampiona.

КАПИТЕНСКА ТРАКА - ВЕЛИКА ЧАСТ: Александар Драговић поносан што је нови вођа Звездиних фудбалера

FOTO: M. Vukadinović

- Izuzetno sam ponosan što sam Zvezdin kapiten. Velika imena, ne samo srpskog, već i svetskog fudbala su nosila kapitensku traku u Zvezdi. Čast mi je što mogu da ih nasledim. Ovo mi je samo još jedan motiv da na svakom meču dajem maksimum. Nikada se nisam štedeo, a sada imam još veći motiv da nastavim tako. Hvala svima u klubu što su mi ukazali ovo poverenje, kao i navijačima što veruju u mene - poručio je Dragović.

Ovo "ustoličenje" donelo je miran san ne samo ekipi i čelnicima kluba, već i navijačima jer potvrđuje da Dragović neće napustiti "Marakanu", kao što je najavljivao. Bivši reprezentativac Austrije je u nekoliko prethodnih intervjua otvoreno govorio da je za dve godine uradio sve što je želeo u Zvezdi i da ga vuku novi izazovi, na prvom mestu želja da u karijeri zaigra i u Seriji A. Zimus je njegov odlazak u Sampdoriju kod Dejana Stankovića bio skoro gotova stvar, ali je ipak ostao, što se pokazalo kao dobar potez jer je tim iz Đenove zbog brojnih problema upao u tešku situaciju koja je kulminirala ispadanjem u niži rang.

U Zvezdi su, malo-pomalo, uspeli da odgovore Dragovića od selidbe i da ga uvere da je mnogo važan adut u nameri da se ostavi dobar utisak u Ligi šampiona. Novi trener Barak Bahar je samo potvrdio da mu je štoper takvog kalibra i te kako potreban, bez dileme se složio da mu se poveri uloga vođe tima, iako je, gledajući iz šireg ugla, odnosno kada se uzmu prethodne zasluge, kapitenska traka trebalo da pripadne Aleksandru Kataiju. Ipak, Magiko je prihvatio ovu odluku bez primedbi, tako da atmosfera unutar ekipe nije poljuljana.

BLIŽI SE STOTKA

ALEKSANDAR Dragović je stigao u Zvezdu pre dve godine iz Leverkuzena, da bi ispunio svoj dečački san i veliku želju dede Zlativoja, velikog navijača crveno-belih. Kao štoper visoke klase mnogo je pomogao u osvajanju duple krune, a do sada je u dresu srpskog šampiona odigrao 96 utakmica, na kojima je postigao četiri pogotka, uz jednu asistenciju.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)