"ŽELJKO OBRADOVIĆ JE LEGENDA!" Dušan Tadić: Ako nekad postanem trener, tražiću savet od Žoca

Novosti online

31. 07. 2023. u 12:44

SRPSKI fudbaler Dušan Tadić pojačao je Fenerbahče ovog leta. On je dao prvi opširan intervju po dolasku u Tursku. Govorio je o raznim temema, između ostalog i o Željku Obradoviću, treneru KK Partizan.

ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ ЈЕ ЛЕГЕНДА! Душан Тадић: Ако некад постанем тренер, тражићу савет од Жоца

FOTO: Profimedia

Sjajni vezista je naglasio da će tražiti savet od trofejnog stručnjaka ukoliko odluči da se jednog dana bavi trenerskim poslom.

- Nisam još pričao sa njim, ali on je legenda. Trener sa najviše trofeja u Evropi. Postavio je veliki primer za sve. Radi svoj posao sa neverovatnom strašću i zna apsolutno sve. Ako odlučim da nekad postanem trener, voleo bih da sednem sa Obradovićem i da dobijem neki savet od njega. Jer on je najveći u košarci. Pravi primer. I izuzetno bitan za moju zemlju. Bilo bi lepo kada bi se vratio u Fenerbahče. Voleo bih da odem na neku košarkašku utakmicu ovde, ako budem imao vremena. Tu su i Gudurić i Bjelica od srpskih igrača - rekao je Tadić.

Kapiten reprezentacije Srbije otkrio je kako je došlo do toga da stigne u redove istanbulskog kluba.

- Proveo sam pet lepih godina u Ajaksu, bio sam kapiten. Doprineo sam dobrim rezultatima kluba golovima i asistencijama. Naravno, ništa od toga ne bih uspeo da tim nije bio dobar. Tek tada možete da iskažete svoj kvalitet. Svideo mi se kakav je bio Fenerov prvi pristup ka meni. Prvo sam upoznao predsednika Alija Koča, pa onda ostale. Govorili su mi o klubu, mada sam svakako znao da je Fener najveći u Turskoj, da ima sjajne navijače i bogatu istoriju. Imao sam dobar osećaj posle tih sastanaka. I tako to ide u životu, kada neko ostavi tako dobar utisak na vas, onda tamo idete. Objasnili su mi da imaju veliki projekat u klubu i verujem da ćemo ga ostvariti.

Pominjalo se da je Tadić bio na korak od Bešiktaša, ali ni agent Duško Tošić nije uspeo da ga ubedi da ode tamo.

- Tošić i ja smo veliki prijatelji. On je igrao za Bešiktaš i probao je da me ubedi da pređem u taj klub. Ja sam uvek iskren prema svojim prijateljima i ispričao sam mu kako mi je Fener predstavio lep projekat. Poštujem sve klubove, međutim, dopala mi se ponuda Fenerbahčea - istakao je Tadić.

Tadić je za Fenerbahče debitovao asistencijom u pobedi od 5:0 protiv Zimbrua u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

BONUS VIDEO: SLALOM ZA NAJLEPŠI GOL: Bukari za "petardu" Zvezde protiv Vojvodine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)