OD KROVA SVETA, DO KAMENOLOMA, PA NA ŠOPING: Stadioni koje svaki fudbalski hodočasnik mora da poseti (VIDEO)

Novosti online

03. 08. 2023. u 11:37

FUDBALSKI klubovi trude se da svojim navijačima prirede razne akomoditete kako bi ih privoleli da popune tribine. Ipak, ima i klubova koji su se odlučili za drugačiji pristup. Da neobičnim objektima očaraju svet, a "Novosti" vam donose listu nekih od najneobičnijih fudbalskih stadiona na svetu.

ОД КРОВА СВЕТА, ДО КАМЕНОЛОМА, ПА НА ШОПИНГ: Стадиони које сваки фудбалски ходочасник мора да посети (ВИДЕО)

Printskrin/Jutjub/

Od krova sveta, do kamenoloma, pa čak do šoping centra... "Novosti" su vam pripremile listu pet neobičnih stadiona, a vi u komentarima možete da napišete vašeg favorita.

ESTADIO HERNANDO SILES

Stadion se nalazi u glavnom gradu Bolivije, La Pazu, na 3000 metara nadmorske visine, te ga mnogi zovu "stadion na krovu sveta". Ovo prelepo zdanje izgrađeno je u distriktu Miraflores i jedan je od simbola po kojima je Bolivija prepoznata širom sveta. Posebno je zanimljivo da ovaj stadion bdi nad gradom sa vrha planinskog venca Altiplano.

MUNISIPAL STADION DE BRAGA

Mesto dobro poznato navijačima Crvene zvezde i Partizana. Oba srpska tima imala su prilike da nastupe na "kamenolomu", kako mnogi zovu popularni stadion crveno-belih. Projekat za ovaj neobičan stadion uradio je Eduardo Souto Moura 2000. godine, a on je završen u sklopu infrastrukture za Evropsko prvenstvo 2004. godine. Za prebacivanje dela planine u sklopu koje je izgrađen izdvojeno je 108 miliona evra. Stadion se nalazi u izolovanom delu rudnika Monte do Kastro. Pored dve velike tribine iza golova je jasno vidljiva planina u koju je ovo zdanje "ušuškano".

IGRALIŠTE BATARIJA

Stadion Batarija nalazi se u Trogiru, u Hrvatskoj. Na njemu nastupa HNG Trogir, a posebnim ga čini to što je lociran između dve UNESKO zaštićene građevine. Jedna je tvrđava Kamerlengo iz 15. veka, a druga Kula Svetog Marka.

FLOAT - MARINA BEJ

Stadion se nalazi u Singapuru i to na plutajućoj platformi. Na njemu je svoje mečeve igrala i reprezentacija te zemlje, a održavaju se i koncerti. Jedno je sigurno, ovde je jako teško pronaći loptu koja završi van terena.

STADION VOŽDOVCA - BOJAN MAJIĆ

Stadion Voždovca nalazi se na Dušanovcu u beogradskoj opštini Voždovac. Kada je bio najavljen projekat izgradnje ovog stadiona mnogi su bili skeptični, ali su "zmajevi" dobili svoje prelepo gnezdo i to, ni manje ni više nego na krovu tržnog centra.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave