BRUKA I SRAMOTA! Odrekao se imena i Srbije, zamenio legendu Partizana, pa napravio neviđeni haos

Novosti online

14. 08. 2023. u 14:49

CSKA iz Sofije se nalazi u velikim problemima.

БРУКА И СРАМОТА! Одрекао се имена и Србије, заменио легенду Партизана, па направио невиђени хаос

Foto Profimedia

U svega nekoliko nedelja ceo šampionski projekat se raspao, počevši od otkaza Saši Iliću zbog poraza od Sepsija u Sofiji (0:2). Došao je Nestor el Maestro, čovek koji se odrekao Srbije i našeg pasoša, a s njim i očajni rezultati.

Primio je četiri gola u revanšu od Sepsija (4:0), remizirao sa Slavijom (1:1), da bi kap koja je prelila čašu bio poraz baš od Ludogoreca (3:0). Sve ambicije su se srušile kao kula od karata.

Da stvar bude teža reagovali su navijači i išarali stadion CSKA natpisom "Bruka i sramota". I to nije sve, jer su huligani upali na stadion CSKA i slomili stativu, odnosno srušili gol iz nezadovoljstva posle debakla u Razgradu.

Ovaj 40-godišnji fudbalski stručnjak dospeo je u žižu javnosti kada je svojevremeno u jednom intervjuu za britanski "Gardijan" izjavio da je dva puta menjao prezime jer se stidi svog srpskog porekla.

Nestor se rodio u Beogradu 1983. godine kao Nikola Jevtić. Otac mu je od ranog detinjstva usadio ljubav prema fudbalu. Vodio ga je redovno na utakmice Crvene zvezde. Međutim, kada je napunio osam godina sa porodicom se preselio u Englesku.

Pošto se stideo svog porekla, sa 16 godina odlučio je da promeni ime i prezime.

"Hteo sam da se rešim onog 'ić'. Nakon toliko godina u Engleskoj osećao sam se kao Britanac, a bilo me je i sram što sam iz Srbije koja je tada u svetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije prezime se završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine", rekao je Nestor u jednom intervjuu za "Gardijan".

Prvi put je ime promenio u Džon Smit, a onda je vratio ime Nestor i dodao El Maestro jer mu je zvučalo "kul".

"Sad sam El Maestro duže nego što sam bio Jevtić i naučio sam da živim sa tim", rekao je tada trener.

Trenersku karijeru je počeo u Engleskoj u amaterima, pisao je treninge i slao ih klubovima širom Evrope. Dobio je odgovor od Vest Hema, tačnije njihove akademije. Zatim je usledio poziv Austrije iz Beča.

U Šalkeu je postao najmlađi asistent u istoriji Bundeslige. Radio je u Hanoveru, Hamburgeru... Zatim je usledio poziv Spartaka iz Trnave da dođe na mesto glavnog trenera. Prihvatio je izazov i sa slovačkim klubom uspeo da osvoji istorijsku titulu šampiona. Kasnije je vodio CSKA iz Sofije, Šturm iz Graca, Al Tavun i Gestape.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu