ZVEZDA NOKAUTIRANA, VOŽDOVAC JE ČUDO! Šampionu presudila njegova deca, ni igrač više i penal nisu pomogli crveno-belima

A. I.

26. 08. 2023. u 21:00 >> 21:04

FUDBALERI Crvene zvezde gostovali su u 5. kolu Mocart bet Superlige Srbije Voždovcu. Domaćin je na desetogodišnjicu svog stadiona uspeo da slavi rezultatom 3:2 (2:0) i tako prekine seriju gostiju od 15 pobeda u nizu.

ЗВЕЗДА НОКАУТИРАНА, ВОЖДОВАЦ ЈЕ ЧУДО! Шампиону пресудила његова деца, ни играч више и пенал нису помогли црвено-белима

FK Crvena zvezda

Pobedu su domaćinu doneli bivši igrači i treneri crveno-belih. Pored strelca prvog i trećeg gola Borislava Burmaza i Danila Teodorovića u Ljutice Bogdana ranije u karijeri radili i članovi stručnog štaba Voždovca Marko Savić, Nikola Puača, Nikola Mitić i Mihajlo Trajković.  

Uvodnih pet minuta nisu najavljivali da će meč krenuti u toku u kome je krenuo. Na desetogodišnjicu otvaranja stadiona "Bojan Majić" - popularnom "krovu", Voždovac nije mogao ni da poželi bolji razvoj situacije. 

Borislav Burmaz je u šestom minutu surovo kaznio grešku Miloša Degeneka. Defanzivac gostiju mu je poklonio loptu, a fudbaler "zmajeva" majstorski je matirao Omrija Glazera. 

Nastavila je potom Crvena zvezda ofanzivno, kružili su crveno beli oko gola Andrije Katića. Pokušavali su u nekoliko navrata, ali je većina udaraca završila daleko od gola domaćina. 

FK Crvena zvezda

Najbolju šansu da drugo poluvreme uvedu u mirniji tok imali su Piter Olajinka i Vladimir Lučić. 

Prvi je na proigravanje po levoj strani glavom sa pet metara pogodio prečku u 38. minutu, a drugi, četiri minuta kasnije imao je zicer pred golom Katića. U naletu je sa deset metara po zemlji poslao loptu daleko od stative. 

Kazna je stigla već u sledećem napadu kada je Mihajlo Nešković fantastičnim pogotkom matirao Glazera za 2:0 pred odlazak na pauzu. 

Nisu uspeli da zbiju redove crveno-beli ni u nastavku. Kada su svi od šampiona Srbije očekivali da se trgne, usledio je novi šamar. Pogrešio je Aleksandar Dragović, do lopte je dođao Teodorović. 

FK Crvena zvezda

Dvadesetjednogodišnji fudbaler je odlično primio loptu, uspeo je da je podigne i lobuje Glazera koji je bio daleko od svoje mreže. 

Nisu gosti klonuli duhom, nadu im je u  U 75. minutu dao Gelor Kanga koji je uspeo da zatrese mrežu Katića na asistenciju Milana Rodića.

Zebnju domaćinu doneo je  Vukašin Đorđević koji je rukom igrao na gol liniji, a Gabonac je uspešno izveo najstrožu kaznu.  

Minut pre kraja meča Vukašin Đurđević igrao je u svom šesnaestercu rukom, gotovo sa gol linije sklonio je na nedozvoljen način loptu, a pritom dobio je i crveni karton. Kanga je izveo najstrožu kaznu i bio je precizan. 

VOŽDOVAC - ZVEZDA 3:2 (2:0)

(Burmaz 5', Nešković 44', Teodorović 56' - Kanga 75', 91'p)

96' Apsolutna ofanziva Zvezde, osim Glazera svi su na polovini domaćina koji se brani dobro. 

89' Penal za Zvezdu! Nakon velike konfuzije u šesnaestercu domaćina Đurđević je igrao rukom. Dobio je i crveni karton. 

86' Totalna ofanziva gostiju, a dobro organizovana odbrana Voždovca. 

80' Rodić, sjajan pokušaj, ali pored gola. 

75' GOL! Gelor Kanga smanjio je zaostatak crveno-belih. Milan Rodić poslao je sjajan centaršut, a Gabonac je odlično realizovao priliku. 

56' Teodorović kažnjava grešku Aleksandra Dragovića, majstorski je matirao Glazera kog je uhvatio na pogrešnoj nozi. Zanimljivo da je i mladi fudbaler iz Bosne i Hercegovine, baš poput Burmaza nastupao u mlađim kategorijama Zvezde. 

Foto: Printskrin/Arena sport

PROČITAJTE JOŠ: TREĆI ŠAMAR ŠAMPIONU: Ovako je Voždovac dao gol za 3:0 protiv Zvezde (VIDEO) 51' Gužva u šesnaestercu, Kraso je oprobao udarac, siguran Katić. 

50' Dosta mirniji početak drugog poluvremena. Lopta u nogama gostiju, ali ne uspevaju da probiju bedem domaćina za sada. 

45' Kraj prvog poluvremena 

44' GOL! Nešković je prošao Mijailovića, namestio se na udarac i uvećao prednost domaćina. Previše prostora dobio je fudbaler "zmajeva" i iskoristio ga je... 

PROČITAJTE JOŠ: NEVERICA U REDOVIMA ŠAMPIONA: Majstorija Neškovića kojom je Voždovac uvećao vođstvo protiv Zvezde (VIDEO)

42' Katić je bio na iskušenju. Mitrović je šutirao, ali mlako. Već u sledećem napadu "zicer" Vladimira Lučića, u trku je imao priliku da zatrese mrežu, sa desetak metara šutirao je kraj gola. 

FK Crvena zvezda

38' Sjajna šansa za Zvezdu. Kangva je proigrao Olajinku, on je glavom tukao, pogodio je prečku domaćeg gola. 

35' Kontrola lopte u nogama igrača Baraka Bahara, ali ništa više za sada od toga. Osim nekoliko pokušaja iz daljine nije šampion Srbije ozbiljnije ugrozio gol Katića. 

29' Pogodio je Kraso Neškovića u glavu, izvodio je prekid, a lice fudbalera Voždovca zaustavilo je loptu.

FK Crvena zvezda

22' Oprobao se i Lučić, šutirao je preko gola. Bio je to peti pokušaj gostiju, još uvek bez udarca u okvir gola. 

17' Osman Bukari je nakon dobre kombinacije raspalio po lopti, iznad prečke Katića ide lopta. 

PROČITAJTE JOŠ: POTEZ KOJI JE ZAPANjIO CRVENO-BELE: Ovaj projektil je postao gol kojim je Voždovac poveo protiv Zvezde (VIDEO) 15' Odmah na drugoj strani preti Jočić. Novi korner za Voždovac, brani Glazer. 

FK Crvena zvezda

14' Pripretio je Stamenić sa velike udaljenosti, tik uz stativu je prošla lopta. 

12'  Nakon gola ofanziva Zvezde, a poslednji minut odgovara Voždovac istom merom. Tri vezana kornera imali su "zmajevi". Odbranili su se gosti. 

6' GOL! Oslobodili su se domaći igrači pritiska i pravo niotkuda došli u priliku da zatresu mrežu Zvezde. Šutirao je Borislav Burmaz, iz srca šesnaesterca, Glazer je bio nemoćan. 

FK Crvena zvezda

3' Ofanzivna Zvezda od starta. Igra se na polovini rivala, lopta konstantno u nogama gostujućih igrača. 

1' Meč je počeo. Prvi loptu ima domaći tim. 

UOČI MEČA 

Izabranici Baraka Bahara ovaj susret dočekuju sa prve pozicije, uz maksimalan učinak i 12 osvojenih bodova posle četiri kola i gol razliku 16:1.

Voždovac - Zvezda

Sudija: Stanko Ostraćanin

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Katić – Đurđević, Damjanović, Zečević, Đuričić – Matić, Mitrović – Novevski, Jočić, Nešković – Burmaz

CRVENA ZVEZDA (3-5-2): Glazer – Mijailović, Degenek, Dragović – Bukari, Kangva, Stamenić, Kraso, Mitrović – Lučić, Olanjinka

Sa druge strane, Voždovac je na osmom mestu, sa šest osvojenih bodova, uz gol razliku 4:3. Kada je reč o međusobnim susretima, tradicija je na strani crveno-belih, s obzirom da su slavili na petnaest susreta.

REČ TRENERA - Barak Bahar: Veštačka trava, to je novo za mene, igraćemo drugačije 

- Upoznati smo sa činjenicom da je Voždovac najmlađa ekipa u Superligi. Sastavili su tim od talentovanih i mladih igrača, ne samo onih koji su prošli Omladinsku školu Crvene zvezde, već i fudbalera iz drugih klubova. Voždovac je dobra ekipa, koju krasi brzina, ali i ambiciozni pojedinci. Na mojim igračima je da nastave sa dobrim partijama i da razmišljaju o svojoj igri. Utakmica protiv Voždovca će se razlikovati od prethodnih, s obzirom da ćemo igrati na veštačkoj podlozi. Svakako je to nešto novo za mene i celokupni stručni štab, ekipa će morati drugačije da igra. Međutim, znamo da se radi o novom terenu i verujem da ćemo imati dobre uslove za igru rekao je Bahar. 

REČ TRENERA VOŽDOVCA - Marko Savić: svaki tim ima slabosti, pa i Zvezda

Za utakmicu sa Zvezdom spremamo se kao i za svaku drugu. Ipak, svesni smo snage i moći narednog rivala u odnosu na druge ekipe iz lige. Ali svaki tim ima svoje prednosti i mane, pa tako i crveno-beli. Mi nećemo odustati od naše filozofije, hoćemo da probamo da nametnemo svoj stil igre po čemu smo i postali prepoznatljivi. Zvezda ne samo što je dugi niz godina šampion, već je veliko čudo kada ne uzmu sva tri boda. Njihov poslednji poraz retko ko i pamti, jer je od njega prošlo više od godinu dana. To su sve činjenice koje nama ne idu na ruku, međutim, u sportu se čuda dešavaju i mi verujemo da smo sposobni da uz povoljne okolnosti iznenadimo velikog favorita, rekao je Savić. 

BONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave