BOMBA NA MARAKANI! Hvang večeras potpisao za Zvezdu, stiže iz bratskog kluba

Novosti online

04. 09. 2023. u 23:59

INBEOM Hvang potpisao je večeras ugovor na 4 godine sa Crvenom zvezdom. Tansfer je završen u toku večeri.

БОМБА НА МАРАКАНИ! Хванг вечерас потписао за Звезду, стиже из братског клуба

Foto: N. Paraušić

Na Marakanu dolazi fudbaler Olimpijakosa i reprezentativac Južne Koreje. Kurir je još u subotu najavio dve bombe na Marakani, ovo je jedna od njih.

Olimpijakosu će biti plaćeno 5.000.000 evra u tri godišnje rate. Nema procenata, Inbeom Hvang biće 100 odsto vlasništvo Crvene zvezde. Ugovor je potpisan na četiri godine.

Inbeom Hvang jedan je od najboljih fudbalera na poziciji zadnjeg veznog, pokriva mesta "šestice" i "osmice", baš gde je bio gorući problem u redovima crveno-belih na početku sezone. Ima 26 godina, visok je 177 centimetara i karijeru je počeo u klubu Daedžon. Bio je najmlađi strelac u istoriji te ekipe.

Internacionalnu karijeru Inbeom Hvang započeo je u Vankuveru u MLS ligi, jer je taj klub platio više novca od Hamburgera, koji ga je dugo pratio. U Evropu je stigao u leto 2020. kada ga je za 2.500.000 evra kupio ruski Rubin. Bio je jedan od najboljih asistenata ruske Premijer lige, a da nije bilo korone i povrede pete, njegova statistika bi bila još bolja.

Posle početka Specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, Inbeom Hvang iskoristio je propise FIFA i vratio se u Koreju. Igrao je za Seul, da bi u leto 2022. godine prešao u Olimpijakos. Po završetku sezone 2022/2023, izabran je za najboljeg igrača kluba iz Pireja i drugog najboljeg igrača Superlige Grčke od strane navijača.

Prošle sezone Inbeom Hvang odigrao je 24 utakmice za klub iz Pireja, dao dva gola i upisao četiri asistencije, odigrao ukupno 2.069 minuta.

Za A tim fudbalske reprezentacije Južne Koreje igra od 2018. godine. Bio je učesnik Svetskog prvenstva u Kataru, a u njega je bivši selektor Paolo Bento imao najviše poverenja. Odigrao je četiri utakmice na Mundijalu, bio učesnik osmine finala. Za Južnu Koreju dosad je odigrao 45 utakmica i dao pet golova.

(Kurir sport)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić