SRBIN NA KLUPI AMERIKE: Mitrović vodi "jenkije" na Olimpijskim igrama

Tanjug

07. 09. 2023. u 11:17

Srpski fudbalski stručnjak Marko Mitrović vodiće reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine, saopštio je danas Fudbalski savez SAD.

СРБИН НА КЛУПИ АМЕРИКЕ: Митровић води јенкије на Олимпијским играма

Foto: Profimedia

Kako je saopštio FS SAD, Mitrović (45) je proteklih 16 meseci bio selektor reprezentacije do 19 godina, a sad je postavljen za trenera reprezentacije do 23 godine, koja će predstavljati Sjedinjene Američke Države na Olimpijskim igrama, prvi put od 2008.

"Dok je radio sa selekcijom do 19 godina, Marko je imao ključnu ulogu u vođenju naših talentovanih fudbalera i s nestrpljenjem iščekujemo da predvodi našu selekciju do 23 godine, jer će u tom uzrastu ovim igračima biti ukazana izuzetna prilika da nastave da se razvijaju dok se suočavaju sa elitnim rivalima na svetskoj sceni i takmiče za zlatnu olimpijsku medalju", rekao je sportski direktor Fudbalskog saveza SAD Met Kroker u pisanom saopštenju.

Od aprila do jula ove godine, Mitrović, rođeni Beograđanin, radio je kao pomoćnik prelaznim selektorima seniorske reprezentacije Entoniju Hadsonu i Bi Džeju Kalahanu i pomogao da selekcija dominantno osvoji KONKAKAF Ligu nacija.

Selekciju do 19 godina vodio je na šest utakmica i ostvario svih šest pobeda, među njima i protiv Engleske, Hrvatske i Norveške. Od aprila 2022. kad je preuzeo tim, Mitrović je održao šest trening kampova, a prvi sa selekcijom do 23 godine očekuje ga sledećeg meseca.

"Velika mi je čast što radim za Fudbalski savez SAD i izuzetno sam ponosan što sam dobio priliku da vodim selekciju SAD na Olimpijskim igrama u Parizu", rekao je Mitrović u saopštenju Fudbalskog saveza SAD.

"Iz prve ruke sam video kako igrači sa velikim potencijalom prolaze kroz naš razvojni sistem i uzbuđen sam zbog njih, jer će imati priliku da predstavljaju svoju zemlju na tako velikoj sceni. Olimpijske igre biće posebna platforma za naše igrače i jedva čekam da nastavimo da se pripremamo".

Pre angažmana u Fudbalskom savezu SAD, Mitrović je bio pomoćnik Veljku Paunoviću u reprezentaciji Srbije do 20 godina, koja je 2015. osvojila titulu prvaka sveta. Paunović i Mitrović proveli su potom četiri godine zajedno u Čikago Fajeru, u MLS ligi, a radili su zajedno i u engleskom drugoligašu Redingu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)