"MNOGO JE PIO, NIJE SPAVAO KOD KUĆE": Kako je Hrvat preporodio Nemanju Radonjića

Novosti online

21. 09. 2023. u 08:12

Srpski fudbaler Nemanja Radonjić je glavni igrač Torina. Momak koji je morao da napravi mnogo više od svoje karijere, ali zbog burnog života, naročito kada je imao manje od 20 godina, nije uspeo da se izbori i da bude u najvećim klubovima.

МНОГО ЈЕ ПИО, НИЈЕ СПАВАО КОД КУЋЕ: Како је Хрват препородио Немању Радоњића

FOTO: EPA

Čovek koji je zaslužan za njegov odlazak 2014. godine u Romu – Valter Sabatini, nekadašnji funkcioner Lacija, Intera, Palerma, Sampdorije i "vučice" izneo je zanimljivu priču o srpskom fudbaleru.

- Doveo sam ga kao dete jer sam znao da ima kvalitet za Romu. Platili smo ga 3.000.000 evra, a prodat je kasnije Marselju za 12.000.000 bez odigranog minuta u dresu Rome. Osećam veliki žal zbog toga. Kada sam odlazio iz kluba, Radonjić je vodio veoma problematičan život. Mnogo je pio i najčešće nije spavao u trening kampu Rome, a tamo je je živeo - priseća se Sabatini.

Ipak, Valter je odao priznanje hrvatskom treneru Ivanu Juriću za preporod Srbina koji je pre 10 godina mogao da igra sve ovo što danas pokazuje. I da danas ima karijeru velikih igrača.

- Poslao sam poruku Juriću da mu čestitam na izuzetnom poslu koji je odradio sa Radonjićem. Da biste Radonjića integrisali u tim i napravili odnos sa njima, potreban je "težak" trener. On je bizaran i veoma specifičan momak. Jurić je uradio ogroman posao sa aspekta psihologije i discipline - kaže Sabatini.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)