TRENER RADNIČKOG PRED SRPSKI "EL KLASIKO" Vreme je da dobar rad dođe na "naplatu"

Novosti online

05. 10. 2023. u 18:47

U 11. kolu Super lige Srbije fudbaleri Radničkog nastupiće tek četvrti put pred svojim navijačima. U petak, 6. oktobra na Čair stiže Napredak iz Kruševca, a meč je zakazan za 18 časova.

ТРЕНЕР РАДНИЧКОГ ПРЕД СРПСКИ ЕЛ КЛАСИКО Време је да добар рад дође на наплату

A. Ilić

O očekivanjima u ovom derbiju i utiscima sa treninga ove nedelje govorili su na redovnoj konferenciji za medije Nikola Trajković, šef stručnog štaba Nišlija, kao i jedan od najmlađih prvotimaca ekipe, Milorad Stajić.

-Svima je jasno da je pred nama još jedna utakmica sa imperativom pobede. Jednostavno, došlo je do toga da ne bi trebalo razmišljati ni o čemu drugom osim o pobedi. U toku cele nedelje razgovarao sam sa igračima. Poručio sam im da sve ono što je bilo ostave iza sebe i razmišljamo svi samo o narednom protivniku. - započeo je Trajković.

Analizirajući igru i pojedince sledećeg rivala, Trajković je apostrofirao nekoliko činjenica:

 -Napredak je ekipa približnog kvaliteta našem. Sada nam, nakon utakmice sa Zvezdom, sledi niz duela sa upravo takvim protivnicima. Zato je jako bitno da krenemo u seriju pobeda i vratimo se na mesto na tabeli koje Radnički zaslužuje i koje smo planirali pre starta šampionata. Ukoliko Napredak bude igrao kao i do sada, sa tri štopera, odgovorićemo i mi istim sistemom, ali imamo varijante i za drugačije postavke igre.

Trajković je otvoreno govorio i o treninzima ekipe u protekloj nedelji i aspektima igre kojima još uvek nije zadovoljan.

-Što se defanzive tiče, mnogo bolje delujemo nego u početku prvenstva. Napadački i dalje nismo na željenom nivou i moramo poboljšati efikasnost. Čitavu nedelju radimo na tome i uvežbavanje akcija i realizacija su nam bili ključni fokus na treninzima. Smatram da ekipi nedostaje samo jedan meč u kojem bi se postiglo nekoliko golova, da se probije i ta barijera i da krenemo da pokazujemo bolje rezultate i u tom aspektu.

Još jedna informacija može da ide „na ruku“ Trajkoviću prilikom sastavljanja tima:

-Protiv Crvene zvezde je nekoliko igrača bilo van stroja zbog virusa koji vlada. Vlajković i Zec bili su planirani za taj meč, kao i Belaković, međutim, tada nisu mogli da nam pomognu. Stanje je sada puno bolje, i, ukoliko do sutra ne bude nekih neprijatnih iznenađenja, na sve njih moći ću da računam.

Milorad Stajić je Jedan od igrača koji se ove sezone ustalio u prvoj postavi Radničkog i sa kapitenom Pejovićem čini pouzdan tandem na sredini terena.

-Mi zaista u svaku utakmicu ulazimo sa jednakom željom za pobedom. Bilo da je protivnik Zvezda, Partizan ili neko treći, taj stav ne menjamo. Pokazali smo da možemo igrom da se nosimo sa svakim rivalom. U ekipi i na treninzima je veoma dobra atmosfera, sve bolje i bolje radimo. Nadam se jednoj dobroj, veoma zanimljivoj utakmici u petak i da ćemo u njoj „zaraditi“ tri boda.

Na sutrašnjoj utakmici Klub nastavlja akciju besplatnog ulaza na stadion za svu školsku decu u pratnji odrasle osobe. Sva đaci do 14 godina starosti moći će besplatno sa istočne tribine da prate utakmicu uz prisustvo punoletnog lica. Jedna punoletna osoba moći će da uvede najviše petoro dece. Ulaz za punoletnu osobu takođe je slobodan. Organizovan besplatan ulaz osnovaca je obezbeđen na kapiji između zapadne i južne tribune u 17:30 časova.

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U NOVOM PAZARU: Predstavljen Adem Ljajić

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)