PRESEDAN ZA ISTORIJU: Srpski fudbal ne pamti ono što je bilo na meču Radnički - Crvena zvezda

Novosti online

08. 10. 2023. u 17:01 >> 17:03

Crvena zvezda je kao gost pobedila Radnički u Kragujevcu sa 3:4, ali uz skandal: za domaćine je nakratko zaigrao igrač koji nije bio u protokolu i zato će, po svoj prilici, meč biti registrovan službenim rezultatom (0:3) u korist gostiju.

ПРЕСЕДАН ЗА ИСТОРИЈУ: Српски фудбал не памти оно што је било на мечу Раднички - Црвена звезда

FOTO: FK Crvena zvezda/N. Mitić

No, krenimo redom...

Isprva je publika uživala u istinskoj goleadi. Pet pogodaka je bilo u prvom poluvremenu, a u drugom se desila pomenuta sporna situacija.

O njoj su vam "Novosti" podrobno pisale čim se dogodila, a u najkraćem - na terenu se našao Miloš Vidović, i to kao kapiten Radničkog, iako uopšte nije bio u protokolu.

Na intervenciju sa Zvezdine klupe, sudija Novak Simović ga je udaljio sa igrališta i Radnički je umesto njega na teren poslao drugu zamenu, pa je taj nesvakidašnji događaj zasenio mnogo toga drugog na ovom meču.

Na kraju treba dodati i da je izvesno registrovanje utakmice službenim rezultatom moglo i da se "izbegne" - da je Crvena zvezda pobedila ubedljivije.

Propisi nalažu da se pribegavanju registracije meča službenim rezultatom u korist ekipe koja nije načinila takav prekršaj (3:0) dešava samo ako je ostvaren lošiji rezultat od tog.

A kako je Zvezda pobedila sa golom razlike, primeniće se pomenuto pravilo, no, da je, recimo, trijumfovala sa četiri gola prednosti, taj rezultat bi onda ostao na snazi. O svemu će se, vrlo brzo, oglasiti nadležni organi

No, okrenimo se dešavanjima na terenu...

Već u drugom minutu Radnički je pripretio. Stefan Čolović je iskosa šutirao. Dobro je bio postavljen Omri Glazer.

U uvodnih 10 minuta pretio je domaćin, Činedu je šutirao u jednom navratu, pre toga Sali, ali je dobro reagovao golman gostiju.

FOTO: FK Crvena zvezda/N. Mitić

Priliku da donese gostima vođstvo i kazni promašaje gostiju imao je Šerif Endiaje, Dobro ga je proigrao Mirko Ivanić, ali je on šutirao pravo u golmana Radničkog.

Od 20. minuta radost na licima domaćih igrača. Previše prostora dobio je Matija Gluščević koji je šokirao Glazera.

Osam minuta kasnije mogao je do 2:0 domaćin. Činedu je izbegao ofsajd zamku. izbacio Đigu, ali je loše dodao za Sulija. U istom minutu na drugoj strani kombinovali su Osman Bukari Endiaje i Peter Olanjika, poslednji je uspeo da matira Stojana Lekovića.

Pet minuta trebalo je domaćinu za preokret, i drugi pogodak postigao je Olanjika, uz odlično proigravanje mladog Vladimira Lučića. Ni to nije bilo sve u prvih 45. minuta. Činedu je dobro reagovao nakon što ga je pogodila lopta, okrenuo se brzo poput mačke i poslao loptu u mrežu za 2:2.

FOTO: FK Crvena zvezda/N. Mitić

Pred sam kraj je momentum prebacio na stranu Zvezde Mirko Ivanić golom kao sa malog fudbala. Nanizao je nekoliko protivničkih igrača za 2:3 u prvom poluvremenu.

Neverovatan prekid na startu drugog dela... Miloš Vidović se našao na terenu kao izmena u pauzi i to sa kapitenskom trakom oko ruke, ali kako nije u protokolu morao je da napusti teren i ustupi mesto drugom fudbaleru. Urošu Tomoviću.

Mirko Ivanić kao da se pretplatio danas na prelepe golove... Odlično je Osman Bukari zalomio u 66. minutu, pred Ivanićem je lopta odskočila, a on ju je volejem poslao u mrežu za 4:2.

Pao je ritam igre do kraja meča, ali svakako gosti imaju više razloga za zadovoljstvo.

RADNIČKI KG - ZVEZDA (prvo poluvreme u toku) 3:4

(Gluščević 20' Činedu 38', Zorić 90+4'  - Olajinka 29', 33' - Ivanić 44', 66' )

90+3' - Luka Zorićč je iskoristio propust odbrane da smanji rezultat na 3:4

90' Šest minuta produžen je meč.

80' Oprobao je udarac Kraso, siguran je bio Leković.

74' Mirko Ivanić je mesto ustupio Aleksandru Kataiju, a Endiajea je zamenio Kraso.

66' Kakav gol Mirka Ivanića! Vezista crveno-belih je dobio loptu od Bukarija i sa ivice šesnaesterca na volej ju je poslao u mrežu!

FOTO: FK Crvena zvezda/N. Mitić

56' Dugo se nije igralo zbog prekida i povrede nekog od igrača domaćih, ali to nije zaustavilo Mirka Ivanića koji je još jednom bio u velikoj prilici, zaustavio ga je golman domaćina.

Foto: Printskrin/Arena sport

46' Miloš Vidović, koji je nosio kapitensku traku i ušao sa klupe u redovima gostiju nije bio deo protokola te je morao da napusti meč i prepusti poziciju na terenu drugom igraču. Na njegovo mesto ušao je Miloš Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: JEDVA JE DOŠAO SEBI: Ovo je trener Zvezde Barak Bahar uradio na meču u Kragujevcu zbog rata koji je izbio u Izraelu (FOTO)

45' Kraj prvog poluvremena 2:3

44' GOL! Mirko Ivanić i njegova neverovatna minijatura. Promešao je nekoliko igrača, postigao gol za novo vođstvo.

43' Nesvakidašnji pokušaj Aleksandra Dragovića. Raspalio je po lopti sa preko 20 metara, činilo se da je Leković dotakao loptu, ali to nije video sudija, gol aut.

42' Javnu opomenu dobio je trener domaćina Feđa Dudić.

FOTO: FK Crvena zvezda/N. Mitić

40' Lučić još jednom odlično pronalazi saigrača. Ovog puta Hvang nije na najbolji način zahvatio loptu glavom.

38' GOL! Kakav fudbal u Kragujevcu. Sakli je probao da šutira, a iz nemoguće pozicije je reagovao Činedu koga je pogodila lopta za 2:2.

34' GOL! Vladimir Lučić je majstorski proigrao Petera Olajinku kojem nije bilo teško da usamljen sa 11 metara matira Lekovića.

29' GOL! Olajinka je matirao golmana Radničkog. Dosta prostora imao je Bukari, a potom i Ndaje koji je podigao za Olajinku.

28'  Nova velika prilika za Radnički iz Kragujevca. Činedu je zalomio u šesnaestercu Zvezde. Imao je priliku da šutira ali je odlučio da proigra igrača, što se neslavno završilo.

20'GOL! Gluščević je kaznio lošu odbranu gostiju i poslao loptu u mrežu Omrija Glazera.

16' Ivanić i Bukari su kombinovali, a Šerif Endiaje je sa dva metara poslao loptu u golmana gostiju. Odbitak je po njegovom mišljenju završio iza linije, ali ne i po rečima Novaka Simovića.

13' Previše prostora imao je Čolović, dodavao je u šesnaestercu Zvezde sa Gluščevićem, na kraju šutirao, ali bio je blokiran.

9' Čolović za sada najraspoloženiji kod domaćina, želi da se dokaže nekadašnjem klubu u čijim je omladinskim selekcijama stasao.

6' Šutirao je Sakli iz prekida pravo u Glazera.

FOTO: FK Crvena zvezda/N. Mitić

4' Prvu javnu opomenu na meču dobio je Srđan Mijailović koji je oštro startovao nad Stefanom Gluščevićem.

2' Prva opasnost pred golom Zvezde, Stefan Čolović je iskosa šutirao, dobro je ugao zatvorio Glazer.

1' Utakmica u Kragujevcu je počela. Igra se pred solidno popunjenim tribinama u odličnim vremenskim uslovima.

FOTO: FK Crvena zvezda/N. Mitić

14.01 - Objavljeni su sastavi za meč u Kragujevcu.

RADNIČKI 1923: Leković, Popović, Pecelj, Zorić, Radovanović - Gluščević, Mitrović, Ristić, Čolović, Činedu, Sakli.

CRVENA ZVEZDA: Glazer, Dragović, Điga, Mijailović, Bukari, Hvang, Kanga, Ivanić, Lučić, Olajinka, Endiaje.

Crveno-beli u nešto lošijoj formi, posle remija sa Jang Bojsom dočekuju ovo gostovanje, ali su ipak apsolutni favoriti.

Zvezda je u poslednja dva gostovanja na domaćoj sceni poražena od Voždovca i Čukaričkog, nema sumnje da je želja izabranika Baraka Bahara da prekinu negativan trend.

Na drugoj strani Radnički je posle lošeg starta vezao dve pobede u poslednja tri meča i želi na svom terenu da nastavi uspešni niz.

U poslednjem međusobnom duelu Crvena zvezda i Radnički su remizirali u Kragujevcu rezultatom 1:1 u šestom kolu plej-ofa prošle sezone, a do sada su ukupno odmeravali snage 55 puta. Zvezda je trijumfovala na 41 duelu, 11 puta je bio remi, a samo u tri navrata je slavio Radnički 1923.

REČ TRENERA RADNIČKOG - FEĐA DUDIĆ: Moramo da imamo veći voljni momenat

- Suvišno je govoriti o kvalitetima Crvene zvezde. To je ekipa koja u svom rosteru ima sijaset kvalitetnih pojedinaca u svim linijama tima, što se najbolje moglo videti na poslednjoj utakmici sa Jang Bojsom, u kojoj je Zvezda nakon izvršenih izmena u poslednjih pola sata igre u potpunosti preuzela terensku inicijativu i na kraju mogla čak i do pobede. U takvim okolnostima jako je teško napraviti kvalitetan skauting, ali ćemo se potruditi da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje u nedelju. Kada igraš protiv objektivno kvalitetnijeg protivnika, onda jednostavno moraš da imaš veći voljni momenat. Zbog toga se nadam da će nivo zalaganja mojih igrača biti kao na utakmici u Pančevu, pa čak i za nijansu izraženiji. Videćemo na koji ćemo se način suprotstaviti ekipi Crvene zvezde

REČ TRENERA ZVEZDE - BARAK BAHAR: Upućujem saučešće narodu Izraela, neću dati izjavu pred meč!

Zbog ratnog stanja u Izraelu trener Zvezde, Barak Bahar je umesto klasične najave meča poslao poruku podrške narodu u rodnom Izraelu.

- U ovom strašnom danu terora nad nedužnim građanima i vojnicima u mojoj zemlji - Izraelu, želim da uputim saučešće porodicama i nadam se oporavku ranjenih. Pod ovim užasnim okolnostima neću dati uobičajeni intervju pre utakmice, rekao je juče Barak Bahar.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)