OVO JE MARATON, A NE SPRINT: Trener Partizana ne potpada pod euforiju usled prvog mesta na tabeli Superlige Srbije tokom pauze

S.R.

08. 10. 2023. u 17:48

ČELO tabele Superlige Srbije je crno-belo. Partizan odlazi na mini-raspust zbog druge reprezentativne pauze kao prvi na tabeli, sa odličnim nizom od čak osam uzastopnih pobeda. Ipak, strateg "valjaka" Igor Duljaj ne potpada pod euforiju, već se vodi devizom - borba za titulu je maraton, a ne sprint.

ОВО ЈЕ МАРАТОН, А НЕ СПРИНТ: Тренер Партизана не потпада под еуфорију услед првог места на табели Суперлиге Србије током паузе

M. Vukadinović

- Godi prvo mesto, ali to ništa trenutno ne znači. Nije važno ko prvi krene nego ko prvi prođe kroz cilj. Nema euforije, stojimo mirno, stabilno na obe noge. Tek je početak. Igrači su mirni, samo red, rad i disciplina mogu da nas održe. Mogu da budem zadovoljan, posebno me raduje odlično razumevanje i između Natha, Zahida, Belića i ostalih igrača - istakao je šef struke Partizana.

Dve poslednje pobede "sa nulom", (Napredak 0:2, Mladost 2:0), uz tečnu igru, pokazuju pravac u kojem Duljaj želi da komanduje "valjkom". Primećuje šef struke da su fudbaleri "kliknuli".

- Imamo dosta novih igrača i potrebno je vreme da se ukomponuju, ali mnogo je lakše kada imate rezultat. Polako ulaze u "štos", prepoznaju filozofiju sa treninga. Sve ovo što se vidi na terenu, to radimo na treningu. Odbrana počinje od igrača koji igraju u napadu. Ako oni odrade odličan presing, naravno da je poslednjoj liniji lakše. Svaka pobeda bez primljenog gola daje samopouzdanje.

Jedan od njih je novopridošlica Norvežanin pakistanskog porekla, Zahid Gajas, koji se istakao golom protiv Lučanaca. 

- Sada se osećam zaista i dobro i spremno, a tih 82 minuta na meču su za mene bili veoma važni, kako bih svoje telo približio najboljoj mogućoj formi. Posvećujem gol i pobedu mojoj porodici - naglasio je vezista.

Svi su uz Natha

TEŠKE trenutke proživljava Bibars Natho, zbog sukoba koji je buknuo u njegovom rodnom Izraelu.

- Vezan je za Partizan i veoma je bitan šraf i zahvaljujem mu što je imao hrabrosti i snage i pored teške situacije. Razumeo bih da nije bio u stanju da igra. Porodica mu je dobro. Lep je bio gest što su svi igrača sa njim proslavili gol i to pokazuje da su momci povezani i da smo zajedno - kaže Duljaj.

U pauzi, crno-beli neće sedeti skrštenih ruku i uljuljkati se u lovorikama. Baš kao što je to bio slučaj u prošloj pauzi, Partizan je odigrati minimalno jednu prijateljsku utakmicu.

- Tražićemo protivnike ili protivnika, biće ih teško pronaći, jer se igra naša Prva liga. Nama je potrebno što više mečeva, jer posle pauze ulazimo u izuzetno tešku seriju susreta na svaka tri dana. Potrebno je da i drugi igrači uđu u ritam, pogotvo De Medini. Idemo korak po korak, naredni meč je sa Spartakom i to je za mene najvažnija utakmica u prvenstvu - zaključio je Duljaj.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)