FUDBALSKI BISERI BIĆE U CENTRU PAŽNJE SUTRAŠNJEM (16.15) VELIKOM DERBIJU IZMEĐU BARSELONE I REALA: Klinci drmaju "klasikom"

Z. Ćorović

27. 10. 2023. u 22:00

NEMA više one poznate fudbalske klasike u "klasiku" otkako su otišli Mesi, Pike, Ronaldo i Benzema jer su na njihovo mesto došle junoše od kojih se tek očekuju velika dela. Mlade zvezde biće u prvom planu na sutrašnjem (16.15) okršaju između Barselone i Real Madrida, 187. u španskom prvenstvu.

ФУДБАЛСКИ БИСЕРИ БИЋЕ У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ СУТРАШЊЕМ (16.15) ВЕЛИКОМ ДЕРБИЈУ ИЗМЕЂУ БАРСЕЛОНЕ И РЕАЛА:  Клинци дрмају класиком

Foto: EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Koliko su klinci spremni da iznesu čuveni spektakl, još uvek je veliko pitanje, ali je izvesno da se radi o vrhunskim biserima. Trener Katalonaca Ćavi sa velikim poverenjem redovno ukazuje priliku polaznicima akademije koju je je i sam proslavio, tako da se već uveliko priča o šesnaetsogodišnjem napadaču Jamalu, koji je već debitovaio za reprezentaciju Španije. Nedavno je lansiran sedamnaestogodišnji Guiu, koji je na debiju za 20. sekundi po ulasku na teren postigao pobedonosni gol protiv Atletika (Bilbao). Tu su Lopez (20) i već standardni Gavi (19) dok je Pedri (19) odsutan ubog zdravstenih problema.

Mladalača energija je takođe i ogromna Realova snaga na čelu sa novajlijom Beklingemom (20), letos plaćenim preko 100 miliona od Dortmunda. Mladi Englez je preuzeo ulogu lidera ekipe, na 12 mečeva od starta sezone postigao je 11 pogodaka, uz tri asistenmcije. Pored njega, u špicu je paklen tandem Brazilaca Rodrigo (22) - Vinisijus (23), u veznom redu se sve više ističe Francuz Kamavinga (20).

Može se reći da je Brasin strateg Ćavi u poslednje vreme najviše "gurao" golobrade mladiće jer je imao ogromne probleme da povredama. Pred dvoboj sa ljutim rivalom dobio je dobre vesti da su se Levandovski, Rafinja i de Jong oporavili, mada se sumnja da će neko od njih početi meč. Iskusni Realov lisac karlo Ančeloti može da računa na sve najjače adute, a Real je u blagoj prednosti što će se meč prvi put igrati na "Olimpijskom" stadionu u Barseloni, pošto se "Nou Kamp" renovira.

Sudi Barsin "neprijatelj"

U BARSELONI su bili kivni na španski fudbalski savez jer je odredio da glavni sudija "klasika" bude Hil Mansano, koji je označen kao "neprijatelj", zbog loših iskustava iz prethodnih mečeva. Sličnu reakciju kod nas je imala Zvezda zbog delegiranja Srđana Jovanovića u derbiju koji je odložen.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)