BELINGEM OBELEŽIO EL KLASIKO: Real Madrid u neverovatnom meču pobedio Barselonu (VIDEO)

Novosti online

28. 10. 2023. u 18:12

FUDBALERI Barselone i Real Madrida odigrali su prvi "El Klasiko" ove sezone. Pobednika na "Monžuiku" odlučio je fantastični Džud Belingem koji je doneo trijumf "kraljevićima" - 2:1.

БЕЛИНГЕМ ОБЕЛЕЖИО ЕЛ КЛАСИКО: Реал Мадрид у невероватном мечу победио Барселону (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Iako nije bilo puno golova utakmica u Kataloniji bila je odlična. Domaćin je bio bolji u prvom, a gost u drugom poluvremenu i čini se da je nerešen rezultat bio najprevedniji ishod, ali se engleski reprezentativac pobrinuo da tako ne bude.

Susret je idealno počeo po Barselonu. Igrao se šesti minut kada je Ilkaj Gundongan iskoristio ne baš dobru reakciju odbrane "kraljevića", izašao je sam ispred Kepe Arizabalage i nije mu bilo teško da ga savlada.

Nastavio je domaćin da napada i malo je falilo da u 16. minutu na semaforu piše 2:0, ali tada je saveznik Reala bila stativa posle pokušaja Fermina Lopeza.

I drugo poluvreme počelo je velikom šansom za Katalonce. Dobro je glavom šutirao Inigo Martinez, no opet je okvir gola pomogao Madriđanima, a u nastavku akcije udarac Ronalda Arauha zaustavio je Kepa.

Od tog trenutka izabranici Karla Ančelotija krenuli su žustrije ka golu protivnika. Džud Belingem koji je igrao sjajno odlučio je da obeleži debitantski "El Klasiko". Raspalio je iz daljine po lopti u 68. minutu i smestio je iza leđa Ter Štegena koji je paradom samo ulepšao pogodak.

Engleski reprezentativac je postao apsolutni heroj "kraljevića". On je u drugom minutu nadoknade odlično ispratio akciju svog tima i po drugi put na utakmici zatresao mrežu velikog rivala kome je tako naneo prvi poraz u sezoni. Bivšeg igraču Borusije Dortmund je ovo bio 10. gol u La Ligi i prvi je strelac takmičenja.

Real je lider na tabeli sa 28 bodova, Đirona je druga sa isto toliko, Barselona zauzima treću poziciju sa 24.

BONUS VIDEO: Zvezda kao kod svoje kuće - navijačka podrška i himna crveno-belih sa razglasa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)