MREŽA ZA SPORT: O saradnji lokalnih samouprava i sportskih saveza

Игор Митић
Igor Mitić

02. 11. 2023. u 14:16

U Leskovcu je održan skup Mreža za sport sa temom pod nazivom „Saradnja lokalne samouprave i sportskih saveza – perspektive i izazovi u planiranju i finansiranju u oblasti sporta“.

МРЕЖА ЗА СПОРТ: О сарадњи локалних самоуправа и спортских савеза

foto: GU Leskovac

Skup u sali lokalnog parlamenta organizovala je Stalna konferencija gradova i opština(SKGO), a prisustvovali su mu predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek kao i predsednik SKGO i predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović.

Obojica su višegodišnju saradnju Sportskog saveza i SKGO ocenili veoma uspešnom. Cvetanović je naglasio da ovaj sastanak ima dublji značaj, jer sport igra ključnu ulogu u izgradnji zdravih i povezanih zajednica, a da finansiranje sporta nije samo pitanje novca i budžeta, već i ulaganje u budućnost i zdravlje građana.

Istraživanje SKGO o načinima finansiranja sporta u jedinicima lokalne samouprave je pokazalo da se ono ne vrši po jasno definisanim kriterijuma, ali je uočena i važna pozitivna promena da se svake godine povećavao udeo u budžetima za ovu oblast. Tako je on u 2012. godini iznosio 3,15 odsto, dok je šest godina kasnije prosečno izdvajanje gradova i opština iznosilo čak 5,26 odsto.

- Ministarstvo sporta i Sporstki savez će nastaviti izvanrednu saradnju sa SKGO. Nadam se da ćemo češće održavati ovakve skupove. Živimo u periodu kada se najviše novčanih sredstava odvaja za sport i sportiste u Republici Srbiji i najveći rezultati se prave – poručio je Davor Štefanek.

Cvetanović i Štefanek su obišli i sportske klubove kako bi im na uručili opremu, a dvojica zvaničnika su obišli i novoizgrađeni Gradski stadion „Dubočica“.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)