CRNO-BELI RASTANAK: Održana komemoracija Jovanu Mileusniću

Novosti online

07. 11. 2023. u 15:20

U prostorijama FK Partizan, Humska 1, održana je komemoracija Jovanu Mileusniću, dugogodišnjem članu i predsedniku Izvršnog odbora FK Partizan.

ЦРНО-БЕЛИ РАСТАНАК: Одржана комеморација Јовану Милеуснићу

FOTO: M. Vukadinović

Uspomene, izraze ljubavi, poštovanja i saosećanja, sa prisutnim prijateljima, članovima porodice i kolegama, podelili su Milorad Vučelić, Ivan Ćurković i ćerka Jovana Mileusnića - Milka Forcan.

Jovan Mileusnić - bogata biografija

Rođen je 1932. godine u Novom Žedniku, kraj Subotice. Detinjstvo je tokom Drugog svetskog rata proveo u ustaničkom Srbu, u Lici, roditeljskom zavičaju. Roditelji, nosioci Spomenice 1941. godine, nakon rata dolaze u Beograd, gde Joca završava gimnaziju i Pravni fakultet. Isticao se poletom i žudnjom za uspehom, pa je bio biran u školske i omladinske organe. Učestvovao je u omladinskim radnim akcijama i dobitnik je dve udarničke značke. 

Počeo je da radi u trgovačkom preduzeću „Boja“. Već 1962. prelazi u opštinu Savski venac, na mesto načelnika za inspekcijske poslove. Godine 1966. prelazi u grad Beograd, na mesto glavnog tržišnog inspektora. Nakon toga, 1975. godine postaje generalni direktor Spoljnotrgovinskog preduzeća „Jugohemija“. Na mesto generalnog direktora „Galenike“ dolazi 1984. godine i tu ostaje pun mandat od četiri godine. 

Nakon toga, ponovo se vraća u „Jugohemiju“. 

Jovan Mileusnić je bio vrlo aktivan i ugledan privrednik i društveno-politički radnik. Biran je u komorske, partijske i bankarske organe. Bio je član predsedništva gradskog komiteta, dugogodišnji predsednik Odbora za trgovinu i ugostiteljstvo. Bio je član i mnogobrojnih odbora i komisija u opštini, gradu, Srbiji i Jugoslaviji. Takođe, bio je i u upravljačkim telima „Kliničkog centra Srbije“ i „Instituta Batut“. 

 

Bivši sportista i sportski radnik, u Partizanu je bio jedan od osnivača ragbi kluba i kao igrač, osvajač četiri titule prvaka države i tri Kupa.

Od 1977. godine, član je rukovodstva Fudbalskog kluba Partizan. Biran je za predsednika i potpredsednika Upravnog odbora Sportskog društva. Član uprave i predsednik jednog od najstarijih sportskih kolektiva - BASK. 

 

Za vreme dugog i plodnog života, dobio je brojna priznanja i pohvale. Među mnogima, pomenimo Orden rada sa zlatnim i srebrnim vencem, Orden zasluga za narod, tri Povelje za najuspešnijeg privrednika u Beogradu, Srbiji i Jugoslaviji, četiri Plakete grada Beograda od kojih su dve zlatne i još desetine povelja, pehara, plaketa i značaka. Ostavio je iza sebe uspešnu i razgranatu porodicu. 

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?