REKORDER I LEGENDA: Slavni Portugalac iznad Totija i Gigsa

Novosti online

08. 11. 2023. u 19:39

NIKADA nije kasno za rekorde. Portugalski fudbaler, koji je i dalje aktuelni reprezentativac, 40-godišnji Pepe, ušao je u istoriju Lige šampiona. Temperamentni štoper je na meču četvrtog kola Lige šampiona postigao drugi gol u pobedi svog Porta nad Antverpenom.

РЕКОРДЕР И ЛЕГЕНДА: Славни Португалац изнад Тотија и Гигса

Foto: AP

Meč je završen trijumfom plavo-belih 2:0, a Pepe je zvanično postao najstariji strelac u istoriji elitnog takmičenja.

U utorak uveče Pepe je imao tačno 40 godina i 254 dana, a do sada taj rekord je bio u vlasništvu legendarnog Italijana i nekadašnjeg asa Rome Frančeska Totija. Princ Rima je sa 38 godina i 59 dana zatresao mrežu u LŠ. Interesantno, Pepeu je ovo bio prvi gol u Ligi šampiona posle novembra 2012. godine. Treći na listi, iza Portugalca i Italijana je Velšanin Rajan Gigs (37 godina, 290 dana).

Da godine nisu prepreka za vrhunski nivo u bilo kom sportu, pogotovo u fudbalu, dokaz je nekadašnji golman Lacija Marko Balota. On drži rekord kao najstariji učesnik jedne utakmice Lige šampiona, koji je 2007. godine nastupio za tim u meču protiv Real Madrida, kada je imao 43 godine i 252 dana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić