HRVATIMA SE SREĆA OSMEHNULA: Jermenija i Vels remizirali, "vatereni" se pitaju za odlazak na EURO

Tanjug

18. 11. 2023. u 17:50

FUDBALSKA repezentacija Velsa odigrala je 1:1 protiv Jermenije u Jerevanu u meču sedmog kola grupe D kvalifikacija za EURO 2024 i tako širom otvorila vrata Hrvatskoj za direktan plasman na kontinentalnu smotru koja se sledećeg leta održava u Nemačkoj.

ХРВАТИМА СЕ СРЕЋА ОСМЕХНУЛА: Јерменија и Велс ремизирали, ватерени се питају за одлазак на ЕУРО

Tanjug/AP

Domaćin je poveo već u petom minutu golom Lukasa Zelarajana, a Vels je do izjednačenja stigao autogolom Naira Tinkizjana u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Do kraja je bilo šansi na obe strane, ali je ostalo 1:1.

Jermenija je remijem izgubila i teoretske šanse za odlazak na EURO, dok je Vels gubitkom dva boda u Jerevanu pomogao Hrvatskoj za osvajanje drugog mesta koje vodi na Evropsko prvenstvo.

RAZOČARENjE Fudbaleri Jermenije i Velsa/FOTO: AP

Iz grupe D Turska se već plasirala na EURO, a za drugo mesto koje takođe vodi direktno na kontinentalno takmičenje konkurišu Vels i Hrvatska. Vels iz sedam odigranih mečeva ima 11 bodova, a u poslednjem kolu dočekuje Tursku.

Hrvatska ima 10 bodova iz šest utakmica, od 18 časova gostuje Letoniji, a u poslednjem kolu u Zagrebu dočekuje Jermeniju. Ukoliko pobedi oba meča obezbediće vizu za EURO bez obzira šta uradi Vels u poslednjem kolu.

BONUS VIDEO: LESKOVAC SPREMAN ZA UTAKMICU REPREZENTACIJE: Duel sa Bugarskom ući će u anale grada na Veternici

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu