KAKVI RIVALI NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Evo ko sve, šta i kada čeka Srbiju na žrebu za EURO 2024!

Novosti online

19. 11. 2023. u 17:02

Srbija se plasirala na Evropsko prvenstvo u fudbalu, a uskoro će na žrebu za EURO 2024 i saznati s kim će biti u grupi.

КАКВИ РИВАЛИ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ! Ево ко све, шта и када чека Србију на жребу за ЕУРО 2024!

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, triler-remijem sa Bugarskom Srbija je obezbedila učešće na šampionatu Evrope, i tako postala 17. tim (od 24 ukupno) koji je kroz kvalifikacije to izborio. Učestovaće, automatski, kao domaćin, i Nemačka.

Za sada, sigurni učesnici kontinentalnog prvenstva u "najvažnijoj sporednoj stvari na svetu" su, po azbučnom redu, Albanija, Austrija, Belgija, Danska, Engleska, Mađarska, Nemačka, Portugalija, Rumunija, Slovačka, Srbija, Turska, Francuska, Holandija, Švajcarska, Škotska i Španija.

A evo i detalja vezanih za ono što sledi:

Kada je žreb za Evropsko prvenstvu u fudbalu?

Žreb za EURO 2024 biće održan 2. decembra 2023. u zgradi Filharmonije u Hamburgu.

Početak je zakazan za 18 časova po našem, srednjoevropskom vremenu.
Timovi će biti svrstani u četiri "šešira", na osnovu UEFA rangiranja.

EURO 2024 - sistem takmičenja

Grupe na Evropskom prvenstvu 2024. će biti posebno zanimljive, jer učestvuje 24 ekipa na šampionatu, a iz pojedinih grupa će samo jedna ekipa biti eliminisana posle uvodne faze takmičenja.


Naime, biće najpre formirano šest četvoročlanih grupa, u kojima će se (od 14. do 26. juna 2024.) odigrati po šest utakmica, po principu svako sa svakim, jednom.
Dalje automatski idu po dve najbolje ekipe, ali i četiri od šest trećeplasiranih selekcija, kako bi ukupan broj reprezentacija bio 16 pred nokaut fazu. Od tada će se igrati "na ispadanje", a pravila predviđaju da počev od osmine finala, u slučaju nerešenog rezultata, na red dolaze produžeci (dva puta po 15 minuta), a po potrebi i jednaaesterci. 


U kojim gradovima i na kojim stadionima se održava EURO 2024?


Gradovi-domaćini Evropskog prvenstva u fudbalu su Berlin (Olimpijski stadion, kapacitet 74.461 gledalac), Minhen (Arena, 70.076), Dortmund (Signal iduna park, 65.849), Štutgart (Arena, 54,906), Gelzenkirhen (Arena, 54,740), Frankfurt (Valdstadion, 54.697), Hamburg (Volkspark, 62.245), Dizledorf (Arena, 51.031), Keln (Keln stadion, 49.827), Lajpcig (Lajpcig stadion 42.959)

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije