DRAGIŠINO VELIKO SRCE: Nebojša Gudelj, otac srpskog fudbalera, pričao za "Novosti"

N. Iljukić

05. 12. 2023. u 13:02

U ŽIVOTU i fudbalskoj karijeri Dragiše Gudelja sekunde traju kao večnost. Mladi igrač španske Kordobe doživeo je prekjuče u 30. minutu utamice na gostovanju sa Meliljom istu stvar kao i 25. marta ove godine kada je kolabirao na terenu na meču sa Rasing Ferolom. Na svu sreću, ovog puta nije bilo toliko dramatično, ali Gudeljov pad na 30 metara od svog gola, pa odmah zatim i ustajanje i panične reakcije igrača oba tima i medicinske službe, vratile su vreme na sumorne scene od pre devet meseci...

ДРАГИШИНО ВЕЛИКО СРЦЕ: Небојша Гудељ, отац српског фудбалера, причао за Новости

FOTO: Instagram/dragigudelj

- Dragiša se oseća dobro. Posle pola sata je napustio teren, odmah otišao u lokalnu bolnicu i u hotelu je dočekao kraj utakmice, ali i svoj tim. Vratio se sa ostatkom ekipe u Kordobu i sada mu predstoje nova detaljna ispitivanja. Važno je da Dragiša ima veliko srce - rekao je, pomalo emotivno, juče za "Novosti" Nebojša Gudelj, otac 26-godišnjeg igrača, ali i mnogo poznatijeg reprezentativca Srbije Nemanje Gudelja.

Dragišin brat Nemanja je u neverici ponovo dočekao vesti o Dragiši čija je Kordoba utakmicu u Melilji igrala u nedelju u podne, dok je Nemanjina Sevilja uveče ugostila Viljareal, sa kojim je remizirala (1:1), a Nemanja je bio u startnoj postavi tek pošto je saznao da je sa mlađim bratom sve u redu...

- Sada je za Dragišu najvažnije da se ponovo urade sve detaljne analize posle kojih će biti jasno kada opet može da se vrati svojim redovnim obavezama u Kordobi. Svi se nadamo da će sve biti kako treba - dodao je otac Nebojša Gudelj.

Pre nekoliko meseci, u intervjuu za "Novosti", Dragiša Gudelj se više nego emotivno prisetio 25. marta i trenutka kada je kolabirao na utakmici sa Ferolom.

- Nisam bio na ovom svetu najmanje tri minuta... Kada sam došao svesti, hteo sam sa kolica i iz kola Hitne pomoći ponovo na teren. Nisam znao šta mi se dogodilo, u prvi mah sam mislio da me nešto udarilo u glavu. Doktori, saigrači, otac Nebojša, svi su me ubedili da moram u bolnicu - rekao je tada mladi Gudelj. 

Briga vrhunskih kardiologa

ZA razliku od mučnih scena u martu, sada je Dragiša Gudelj prošao mnogo bolje. Sa puta u Melilji vratio se sa svojim timom, ali su brigu o njemu od preksinoć ponovo preuzeli dvojica najboljih španskih kardiologa, doktori Hoze Marija Segura i Žoze Bretonis, koji su mu najviše i pomogli pre devet meseci, kasnije i tokom perioda oporavka i povratka na teren, pošto mu je ugrađen stent, baš kao i danskom fudbaleru Kristijanu Eriksenu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!