BOLNICA U MADRIDU: Ančeloti razočaran posle povrede Alabe

Tanjug

18. 12. 2023. u 14:47

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je da mu se nikada u karijeri nije dogodilo da trojica fudbalera njegove ekipe za kratko vreme dožive povrede ligamenata kolena.

БОЛНИЦА У МАДРИДУ: Анчелоти разочаран после повреде Алабе

FOTO: Tanjug/AP

Odbrambeni igrač David Alaba postao je treći igrač Reala koji je povredio prednje ukrštene ligamente kolena. On se povredio sinoć i morao je da bude zamenjen pre poluvremena utakmice protiv Viljareala, koju je njegova ekipa dobila sa 4:1 u prvenstvu.

Alaba će u narednih nekoliko dana biti podvrgnut operaciji levog kolena i najverovatnije neće igrati do kraja sezone.

"Mi smo vrlo tužni pošto je on još jedan igrač koga ćemo izgubiti. Nikada mi se nije desilo da trojica igrača povrede ukrštene ligamente u četiri meseca", rekao je Ančeloti.

Golman Tibo Kurtoa i defanzivac Eder Militao su već podvrgnuti operaciji ligamenata, dok će vezni igrač Eduardo Kamavinga i napadač Arda Guler duže odsustvovati zbog problema sa kolenom.

Takođe, zbog povreda su odsutni i napadač Vinisijus Žunior i desni bek Dani Karvahal.

U poslednjoj utakmici ove godine Real će igrati na gostovanju protiv Alavesa.

"Ono što ekipa mora da radi je upravo ono što je do sada radila. Uradili smo više nego što je bilo ko verovao da smo sposobni. Uprkos problemima, ovaj tim se bori, kopa, igra sjajan fudbal i pokazuje izuzetnu posvećenost. To je jedini način da se popuni izostanak povređenih igrača", naveo je italijanski trener.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)