ENGLEZI ZNAJU ZAŠTO JE BAVARCIMA KRENULO LOŠE: "Kejnovo prokletstvo" prešlo na Bajern

Z. Ćorović

24. 01. 2024. u 10:00

NA Ostrvu se u stopu prati svaki korak Harija Kejna (30) i od kako je letos za oko 100 miliona prešao iz Totenhema u Bajern. Ispraćen je uz dobru dozu ironije i nadu da će njihov najbolji golgeter konačno nešto morati da osvoji u nemačkom gigantu, koji je vezao čak 11 prvenstvenih titula.

ЕНГЛЕЗИ ЗНАЈУ ЗАШТО ЈЕ БАВАРЦИМА КРЕНУЛО ЛОШЕ: Кејново проклетство прешло на Бајерн

FOTO: Tanjug/AP

Međutim, čim je krenulo naopako, engleski mediji su raspalili priču kako se sve više otvara mogućnost da će "trofejno prokletsvo" Hari Kejn preneti i na Bajern. Posle nedavnog, senzacionalnog poraza od Verdera (0:1) na svom terenu, Bavarci su ostali zakucani na drugom mestu, sa sedam bodova i utakmicom manje od vodećeg Leverkuzena. Sada i bukmejkeri daju veće šanse zahuktaloj i neporaženoj četi Ćabija Alonsa da će šampionat završiti kao prvaci, što bi posle više od decenije prekinulo surovu Bajernovi dominaciju.

Englezi sada pomalo i likuju zbog toga, jer nisu želeli da njihova najveća zvezda napusti Ostrvo. Takođe, niko nije mogao ni da pomisli da će prva Kejnova sezona u Bajernu biti tako teška i napeta, iako su njegove brojke opet fascinantne - postigao je 22 gola na 18 utakmica u Bundesligi, 24 u svim takmičenjima, uključujući tri het-trika. Ali, dva pehara su mu već izmakla, pošto je Bajern prvo izgubio nemački Superkup od Lajpciga (0:3), zatim ga je i trećeligaš Sarbriken senzacionalno izbacio iz drugog kola Kupa Nemačke.

Pored prvenstvene, gde više nisu favoriti, Bavarcioma je ostala još i trka za pehar Lige šampiona, gde će imati paklenu konkurenciju pored Mančester sitija, Reala, Pari Sen Žermena... Brojni kritičari su uvereni da Tuhelov tim nema šta da traži u borbi za evropski tron, jer je daleko od top nivoa.

Ukoliko se desi da najveći nemački klub ostane praznih šaka na kraju sezone, što je postala realna opcija, engleski mediji zaključuju da će se s pravom pričati o "kletvi Harija Kejna" i da nije slučajno što se ni sa Totenhemom za skoro 13 godina nije radovao ni jednom peharu.

Izgubio tri finala

HARI Kejn je jedini veliki igrač u današnjem fudbalu koji nikada nije osvojio bar jedan trofej. Izgubio je sa Totenhemom dva finala, 2015. od Čelsija u Liga Kupu, pa od Liverpula 2019. u FA kupu, kao i sa reprezentacijom Engleske veliko finale EP od Italije na penale 2021. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)