KOSTA SKORO KAO ČUPA: Transfer Nedeljkovića u Aston Vilu drugi Zvezdin najveći kada je reč o defanzivcima

Z. Ćorović

24. 01. 2024. u 09:00

POTISAO je mlađani Kosta Nedeljković (18) na velika zvona ugovor sa Aston Vilom i njegov transfer je postao drugi najveći u Zvezdinoj istoriji, kada se samo u obzir uzmu defanzivni igrači. Vižljastom desnom beku iz Smedereva bilo je potrebno samo pola ove sezone da uveri svoje nove poslodavce iz bogate i pompezne Premijer lige da za njegove kvalitete vredi ekspresno izdvojiti 7,6 miliona evra, što je cifra vredna svakog poštovanja i nije mogla da se odbije.

КОСТА СКОРО КАО ЧУПА: Трансфер Недељковића у Астон Вилу други Звездин највећи када је реч о дефанзивцима

FOTO: M. Vukadinović

Zvezda je od svojih odbranbenih igrača zaradila nešto više samo od prodaje Strahinje Erakovića ruskom Zenitu prošlog leta za okruglo osam miliona evropskih novčanica, stim da je Čupa tada već bio zreo i formiran štoper sa reprezentativnim iskustvom. Pokušali su čelnici crveno-belih da Eraković ostane bar do zime i pomogne ekipi u Ligi šampiona, što bi sigurno mnogo značilo, ali Rusi nisu to odobrili, a Eraković je postao standardan član Zenitove najjače postave.

Sa Kostom će biti druga priča, ostaće do kraja sezone u Zvezdi i biće na raspolaganju treneru Vladanu Milojeviću u nameri da Zvezda pretekne Partizan i osvoji sedmu uzastopnu titulu.

Podigao je nivo naš najtrofejniji klub i sve više i unosnije unovčava svoje fudbalere na pijaci, mada je i ovo vreme kada klubovi izdvajaju mnogo više novca nego ranije. Na top listi prodatih defanzivaca, posle Koste je na visokom trećem mestu prelazak legendarnog Gorana Bunjevčevića u Totemnhem 2001. godine za šest miliona evra. Milion i po manje Zvezda je dobila odlaskom Nemanje Vidića u moskovski Spartak, 2004, što i nije bio dobar poslovni potez imajući u vidu potencijal stasitog Užičanina. Među prvih pet smestila se i prodaja Milana Biševca u francuski Lans 2006, a može se reći da se fino zaradilo i od transfera Zorana Njeguša (Atletiko M. - 3,8 miliona e), Miloša Degeneka (Al Hilal - 3,6), Irakli Azarova (Šahtjor - 3), Dejana Stefanovića (Šefild j. - 3), Aleksandra Lukovića (Udineze - 2,7).

U 15.30 sa Spartakom

CRVENA zvezda će od 15.30 (TV Arena) odigrati treći prijateljski meč na kiparskim pripremama. Posle trijumfa nad domaćim drugoligašem Hlorakom (3:2) i mađarskim Zalaegeršegom (1:0), rival crveno-belih biće Spartak iz Subotice. Dugo nije desilo da Zvezdu u inostranstvu testira tim iz domaće lige, a toko e biti i za četiri dana kada će igrati sa ekipom Mladosti iz Lučana.

TOP 5

1. Strahinja Eraković (Zenit) 8

2. Kosta Nedeljković (A. Vila) 7,6

3. Goran Bunjevčević (Totenhem) 6

4. Nemanja Vidić (Spartak M.) 4,5

5. Milan Biševac (Lans) 4,1

o cena u milionima evra

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)